Corenos gaat voor handhaving

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Corenos1,,We zitten in een moeilijke klasse, maar we hopen er mooi in te blijven en misschien nog te stunten in een periode.’’ Aan het woord is aanvoerder Aalderd Duinkerken van zaterdagclub Corenos. De Combinatie REO-Noorderboys uit Roodeschool ziet terug op een goed seizoen door in 4D beslag te leggen op de derde plaats.

Die keurige klassering volstond voor promotie naar de derde klasse, waaruit de club in 2008 degradeerde. ,,Promotie was vooraf ook ons doel’’, bevestigt Duinkerken. ,,We hebben het redelijk gemakkelijk gehaald. We zaten met een smalle selectie en hadden veel blessures en schorsingen. Aan het eind van de competitie begon het te lopen, mede door de aanvulling uit de A-junioren’’, benadrukt de 29-jarige banddrager uit Uithuizermeeden. In het dagelijks leven is hij werkzaam bij de gemeente Eemsmond.

Reeds als 16-jarige debuteerde Duinkerken in de hoofdmacht van Corenos, waarin de middenvelder één van de steunpilaren is. ,,Ik speel nog steeds met plezier’’, reageert de man die nog lang niet aan stoppen denkt. Bij Corenos is hoofdtrainer Klaas van der Ploeg bezig aan zijn tweede jaar. Volgens Duinkerken past de oefenmeester uit Winsum goed bij de gemoedelijke vereniging, die in 1963 werd opgericht. De aanvoerder voorziet dus een pittig seizoen, inclusief duels tegen de degradanten Middelstum en SGV. Plus uiteraard de derby’s tegen De Heracliden. Beide beladen partijen leverden Corenos vorig jaar slechts één punt op, zodat de withemden erop gebrand zijn tegen de streekgenoot beter te presteren. De eerste onderlinge confrontatie staat gepland voor 30 oktober (in Roodeschool).

Nieuweling Jari Koopman kwam over van ZEC. De langdurig geblesseerden Daniël Wezeman, Dennis Pieterman en Richard Knol zijn weer fit. Duinkerken concludeert dan ook dat de selectie duidelijk is verbreed. In de derde klasse is dat geen overbodige luxe. Corenos opent het seizoen in en tegen Middelstum. Op 11 september komt Marum op bezoek.