Grote belangstelling Aftrapbijeenkomst Vboa

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

ViboaDagvoorzitter Ben Breukelman (voorzitter Jeugdcommissie) kon ruim 70 trainers, leiders en commissieleden verwelkomen. Dit jaar was voor het eerst gekozen voor de combinatie van jeugd en senioren, gezien de grote belangstelling een goede zet.

Als eerste kreeg voorzitter Rik Carmio het woord over de gedragsregels binnen Viboa, tevens werd het project benoemd wat Viboa van HARTE ondersteund. Een 16 jarige meisje die inmiddels zelf gestorven is aan kanker heeft een fonds opgericht om het te pas gebruik van het woord kanker de kop in te drukken. Hoe vaak horen we het wel niet, er niet bij stilstaande hoeveel mensen hiermee gekwetst worden, je zult het maar hebben of van nabij meegemaakt hebben. Door middel van het ophangen van een poster werd een start gemaakt om deze campagne breed uit te steunen binnen de club. Bert de Vries sprak vervolgens namens de Commissie Voetbal Zaken over de veranderingen die er plaats gevonden hebben binnen de organisatie, met als doel om alles overzichtelijk te houden en duidelijke aanspreekpunten te hebben voor trainers en leiders.

 

Verder werden nog aandacht gevraagd voor het netjes omgaan met de materialen en schoonhouden van de kleedkamers na trainingen en wedstrijden om op deze manier het werk van de Accommodatie commissie te verlichten. Harry Schaaphok  gaf vanuit de Seniorencommissie tekst en uitleg over de taakverdeling binnen de commissie en wie waar verantwoordelijk voor is, tevens sprak hij van de websitecommissie de wens uit dat de leiders en trainers zich aanmelden om voor hun team webmaster te worden en verslagen e.d op de site te zetten. Een goed toegankelijke site die door gezamenlijk gebruik alleen nog maar gelezen zal worden.

 Vanuit de Jeugdcommissie gaf Ben Breukelman aan wat er allemaal geregeld moet worden rondom een wedstrijd, zoals: leiders, scheidsrechters, veldindelingen, velden klaar maken, gastheren/dames, consul, planning wedstrijden. Kortom veel werk, maar ook een mooi uitdaging om dit samen te realiseren. Ook kwam de banketletteractie georganiseerd door Judith Zwart aan de orde om hier SAMEN de schouders onder te zetten en deze opnieuw tot een SUC6 te maken. Sjabbe Datema stelde hierna de nieuwe commissie kleding en materialen nog even voor en hun taak binnen de vereniging.  Hij gaf aan dat goed beheer van kleding en materiaal een hoop geld bespaard voor de clubAlle leiders konden vervolgens hun kledingtas voor hun team meenemen. Als laatste bedankte voorzitter Rik Carmio een ieder voor zijn bijdrage en wenste iedereen een sportief en gezond seizoen.

Op informele wijze kon hierna onder genot van een hapje en drankje nog nagepraat worden en kennis met elkaar gemaakt worden.Al met al een zeer geslaagde avond, waarin maar weer eens duidelijk werd dat er veel mensen bereid zijn om vrijwilligerswerk te doen voor de club en hier ook plezier aan beleven.

 

bron: www.viboa.nl