Ter Apel en Swarts willen omhoog

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

 

TER_APEL_96_-_LOEK_S_14030g

De hoofdmacht van FC Ter Apel ’96 hield de voeten afgelopen seizoen ternauwernood droog. Na tweemaal op rij te zijn gedegradeerd, kwam het eerste elftal vlak voor de zomer op de tiende plek tot stilstand, en dat was net genoeg. Het moet anders, en als het aan de nieuwe trainer Loek Swarts ligt kan het ook anders.

’’Het publiek in Ter Apel is niet verwend de afgelopen jaren’’, vertelt Swarts. En daarmee slaat de trainer de spijker op zijn kop. De 53-jarige coach werd naar Ter Apel gehaald om het eerste elftal in meerdere opzichten weer vooruit te helpen. ’’Allereerst vind ik het belangrijk dat het plezier in het voetbal hier terugkomt’’, vervolgt Swarts die Bellingwolde afgelopen seizoen tot de drempel van de tweede klasse bracht.

Op het sportieve vlak wordt 2010/2011 geen eenvoudig karwei benadrukt de coach, maar kansloos acht hij zijn selectie ook niet. ’’Ik probeer altijd voor een prijs te gaan en dat zal ook dit jaar weer zo zijn. De Vogels zie ik momenteel als grootste kandidaat voor de titel in deze klasse, en dat is ook direct onze allereerste tegenstander. Daarna spelen we twee uitduels tegen Amicitia, HSC en de derby’s tegen Musselkanaal en Stadskanaal. Begin oktober weten we dus ongeveer waar we staan.’’