Hoogezand wacht zware uitdaging

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

hoogezandlogoHoogezand-trainer Jan Kloetstra is bezig aan zijn derde seizoen als hoofdtrainer van Hoogezand. In de afgelopen periode promoveerde de hoofdmacht tweemaal op rij. Met het oog op komend seizoen staat de coach met beide benen op de grond. 2010/2011 wordt sportief gezien een lastig jaar.

Niets ten nadele van de selectie, die in vergelijking met het afgelopen seizoen in tact is gebleven, en zelf werd aangevuld met Ruben Wasia (Kwiek) en Kevin Schuring (Achilles 1894), maar Kloetstra weet wat hij in huis heeft. ‘’Gelet op het spelersmateriaal dat ik nu tot mijn beschikking heb zitten we zo langzamerhand wel aan het plafond van onze mogelijkheden, dus ik denk dat we ons allereerst maar eens moeten proberen te handhaven in de tweede klasse, en dat zal lastig genoeg worden’’, vertelt Kloetstra.

Lang hoefde de coach niet te twijfelen om zich voor nog een seizoen te verbinden aan de vereniging. Dat Kloetstra nog een jaar door zou gaan stond al snel vast. ‘’Normaal gesproken moet je hierover al vroeg beslissen, maar ik heb het naar zin bij de club, dus de keuze was makkelijk gemaakt’’, vervolgt Kloetstra. Hoogezand streed afgelopen seizoen met ASVB tot de laatste snik om de titel en opent het seizoen wederom tegen de ploeg uit Blijham. ‘’Dat heeft de KNVB mooi gedaan. Wij zijn er klaar voor, want we hebben nog een appeltje te schillen met deze ploeg’’, besluit Kloetstra.