Be Quick gokt op top 3

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Be_QuicklogoBe Quick 1887-aanvaller Willem Lanjouw staat aan de vooravond van zijn tiende seizoen in dienst van Be Quick 1887. Hoogtepunt was vooralsnog de promotie richting de Hoofdklasse in het seizoen 2002/2003. Komend seizoen opent Be Quick 1887 de jacht op een plek bij de eerste drie.

En dat doel is reëel volgens de goaltjesdief die inmiddels 137 competitiedoelpunten op naam heeft staan. ‘’Afgelopen seizoen was uiteindelijk een teleurstelling voor ons, omdat we net niet promoveerden, maar dit seizoen willen we er weer staan. Natuurlijk is WKE favoriet voor de titel, maar niet alle wedstrijden worden op kwaliteit beslist. Daar waar we kunnen toeslaan, zullen we het niet nalaten’’, vertelt Lanjouw.

Kwalitatief gezien heeft Be Quick 1887 met het vertrek van Wouter Bonke, Matthias Frankema, Christian Kjosas (allen naar Gronitas), Jelmer Dijkstra (VVOG) en Bram Bessem (lager elftal) aan ervaring moeten inleveren, maar daar is een grote lichting nieuwe spelers voor teruggekomen. ‘’Deze groep heeft minder ervaring en zal dus snel volwassen moeten worden, want wij willen proberen dit jaar bij de eerste drie te eindigen’’, besluit Lanjouw.

Be Quick 1887 opent het seizoen op 5 september met een uitwedstrijd tegen NEC. Op 26 september wacht de eerste krachtmeting voor eigen publiek tegen titelkandidaat WKE.