Gronitas gooit hoge ogen

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Gronitas1Gronitas-elftalleider Jeroen Dekker is komend seizoen alweer voor het vierde jaar actief voor de zondaghoofdmacht van Gronitas. De leider zag de selectie waarmee hoofdtrainer Jan Korte binnenkort start in de afgelopen drie jaar promoveren van de derde naar de eerste klasse.

De rek is er volgens Dekker, die zeven seizoenen in het eerste elftal van de club speelde, nog niet uit. In de voorbereiding moest de selectie onder leiding van een nieuwe trainersstaf vol aan de bak. ‘’Er is in de afgelopen periode pittig getraind door Jan Korte en assistent-trainer Martin Drent, want daar houden ze van’’, vertelt Dekker. Of de voorbereiding zijn vruchten gaat afwerpen lijkt waarschijnlijk met de komst van veel nieuwe spelers, waarvan een deel afgelopen seizoen nog op het niveau van de hoofdklasse speelde. ‘’Ik heb zelf het gevoel dat er momenteel een betere ploeg staat in vergelijking met afgelopen seizoen’’, vervolgt Dekker.

In 2009/2010 lukte het Gronitas net niet om promotie af te dwingen richting de hoofdklasse. De inzet is dit seizoen duidelijk legt Dekker uit. ‘’Wij kunnen hoge ogen gooien, maar we moeten eerst maar even afwachten, want de snelle promotie van de afgelopen jaren is natuurlijk heel bijzonder geweest. We beginnen 5 september met een uitwedstrijd tegen GVAV Rapiditas en dan weten we gelijk waar we staan.’’

Naast de openingswedstrijd tegen GVAV Rapiditas speelt Gronitas tegen Stevo, DIO Groningen, LAC Frisia 1883, Achilles 1894, SVBO, SC Joure, HODO, SC Erica, Dalen, Appingedam, Bergum en Nieuw Buinen.