René Battjes vol vetrouwen over toekomst Holwierde

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

battjes_14092g

Oud-doelman Rene Battjes actief als fotograaf 

 

Bij Holwierde is na de vorige competitie veel veranderd. De zaterdag eersteklasser zwaaide zo ongeveer een compleet elftal uit en ook de technische staf wijzigde van samenstelling. Hoofdtrainer Bert Vos maakte plaats voor Dick van Streun, die van 2001-2004 reeds werkzaam was op sportpark Katmis. Keeperstrainer Richard Vennema is opgevolgd door Hilbrand Mos.

Ondanks de leegloop ziet René Battjes het bepaald niet somber in. Als websitebeheerder (samen met Koos Prak) en clubfotograaf heeft de lange oud-doelman recht van spreken. Vanaf zijn 18e tot zijn 32e jaar stond de Holwierdenaar onder de lat. ,,Natuurlijk heeft de selectie aardig aan kwaliteit ingeboet. Mijn indruk is echter dat de rest een hechter team vormt dan vorig jaar. Er is meer teambuilding, want toen stond er geen team’’, vindt de inmiddels 40-jarige clubman. In plaats van mee te doen om de versterkte promotie moesten de withemden alle zeilen bijzetten om zich te handhaven. Uiteindelijk werd beslag gelegd op de negende plaats.

Om uiteenlopende redenen hielden de volgende spelers het voor gezien: Herbert van Brugge (gestopt), Marcel Kok (Viboa), Achmed Mohammed (Godlinze), Serhan Candan (Veendam 1894), Tim Rosema, Masohi Tauran, Jeffrey Wu (allen Oranje Nassau), Michel de Voogd (ASVB) en Rafaël Tuankotta (PKC’83). Ook doelman Mike Römer koos voor deze Groninger hoofdklasser. Om de erfenis tussen de palen strijden Robin Kuipers en Bas Westerhuis. Beide jeugdige sluitposten deden enige ervaring op bij respectievelijk FC Groningen en BV Veendam. ,,Mijn eerste indruk is uitstekend. Beiden zijn gretig en vastberaden om eerste keeper te worden’’, zegt Battjes. Hij voorziet ,,een leuke strijd. Holwierde hoeft zich geen zorgen te maken wie de ballen gaat pakken. Ik ga zeker met veel plezier naar het veld om deze jongens te zien keepen.’’

Hoopvol

Oók Sven Luimers (Neptunia) en Bobby de Vries (Farmsum) zijn nieuwe gezichten in de selectie van coach Dick van Streun. De resultaten in de voorbereiding stemmen René Battjes hoopvol. Zo resulteerde het oefenduel tegen PKC’83 in een verrassende 1-0 victorie. De bekerpartij tegen Knickerbockers werd met liefst 4-1 gewonnen. De Groninger studenten zijn straks één van de dertien competitietegenstanders. Holwierde begint tegen drie nieuwkomers: Oeverzwaluwen uit Koudum (thuis), Omlandia (in Ten Boer) en het Asser LTC (thuis). Op 25 september volgt CVVB-Holwierde. ,,Competitie is natuurlijk iets anders dan de beker. Mooi meedraaien in de middenmoot acht ik zeker mogelijk. Als ze maar een team blijven’’, benadrukt Battjes. De beheerder van de site www.vvholwierde.nl voorspelt ,,een open competitie’’ met Urk, Noordscheschut en Knickerbockers als voornaamste titelpretendenten.