Rinie Jurna ziet voldoende perspectief

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

 

PEIZE_-_RINIE_JURNA_14028gPeize-trainer Rinie Jurna heeft het naar zijn zin bij Peize. Komend seizoen maakt de 52-jarige trainer zich alweer voor het vijfde achtereenvolgende jaar sterk voor de hoofdmacht.

‘’Nooit gedacht dat ik er ondertussen alweer zo lang mee bezig ben’’, vertelt Jurna. Het is ondertussen alweer het derde seizoen waarin het eerste elftal van Peize in de tweede klasse acteert. De doelstelling voor het seizoen 2010/2011 is net zo helder als die van het afgelopen seizoen. Jurna werkte er hard aan om van Peize een stabiele tweedeklasser te maken en is in die opzet duidelijk geslaagd. Of er komend seizoen wellicht meer in zit hangt voor de coach af van een aantal factoren.

‘’We spelen nu in een competitie met 14 teams en daar had de KNVB iets anders op kunnen bedenken door er bijvoorbeeld nog een klasse bij te maken. Dat is jammer genoeg niet aan de orde. Het is uniek voor Peize dat we alweer bezig zijn aan ons derde seizoen in de tweede klasse. We zijn er in de afgelopen seizoenen al vaak dichtbij geweest, maar als het besef in de groep aanwezig is, dan kunnen wij dit jaar verrassen met een periodetitel.’’