Voetbalclub GvB zet succes voort

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

GVBlogoDe Grootegaster Voetbal Boys kunnen terugkijken op een mooi eerste voetbalseizoen. Goede resultaten en een prachtige vereniging met vooral leden die van voetbal houden en samen de schouders er onder willen zetten. Daar kunnen ze trots op zijn. De opsplitsing van het zaterdag en zondagvoetbal lijkt nu in ieder geval, bij de GVB-ers, positieve resultaten te brengen. Regio Grootegast staat weer op de (voetbal)kaart!

Met een 30 nieuwe leden denkt vvGVB de groei verder door te kunnen zetten. Er zijn dan ook vele nieuwe initiatieven genomen om de vereniging verder op weg te helpen in de komende jaren. De basis van de vereniging is verder versterkt door naast het heren veldvoetbal (3 teams) ook te starten met een damesteam. Daarnaast ook een futsal afdeling met maar liefst 3 teams! Verder heeft vvGVB nu geen eigen jeugdafdeling maar zal zeker activiteiten ondernemen en er voor zorgen dat de jeugd zich verder kan ontwikkelen in de regio. Een ongelofelijke prestatie voor een jonge vereniging.

Afgelopen seizoen is er een start gemaakt met de training voor een damesteam. Met inmiddels 18 dames gaat vvGVB zich verder voorbereiden op het komende seizoen. Voorlopig nog met trainingen en oefenwedstrijden. De verwachting is dat de dames in het seizoen 2011/2012 een start kunnen maken met de competitie.

De Grootegaster Voetbalclub laat van zich horen. Dat hebben ze vaker geroepen maar maken het weer waar! vvGVB heeft het initiatief genomen door een zaalvoetbalafdeling (futsal) op te richten. Al jarenlang was er een wens van vele voetballers Futsal in Grootegast mogelijk te maken. vvGVB maakt het mogelijk! Nieuwe spelers van diverse verenigingen hebben zich hier bij aangesloten en we verwachten zeker mooie resultaten en veel extra plezier. De thuiswedstrijden worden gespeeld op de dinsdagavond 22.00 uur (GVB 1 en 2) in Doezum en op de donderdagavond 21.00 uur (GVB3) in Opende.

Dat vvGVB graag aandacht wil geven aan de jeugd is wel duidelijk. Ook nog zonder jeugdafdeling neemt vvGVB de jeugd serieus. Het bestuur heeft al diverse malen aangegeven te willen samenwerken met de zaterdagafdeling maar tot nu toe helaas zonder resultaat.  vvGVB zal verder gaan met het uitdragen van het belang van samenwerking en daarmee de jeugd op de eerste plaats te zetten. vvGVB zal hiervoor financiële middelen beschikbaar stellen en inzet van ervaren spelers en trainers bij de geplande activiteiten.

De veldselectie is inmiddels ook in volle training. De velden liggen er weer mooi bij. De afgelopen bekerwedstrijden zijn gebruikt als oefening en op 5 september zal vvGVB 1 haar eerste competitiewedstrijd spelen. Noteer het alvast in uw agenda. De nieuwe trainer Jannes Taekema heeft de ambitie de selectie dit jaar ver te brengen en we wensen hem alle succes toe. Wilt u meer weten of voor actuele informatie ga dan naar de website van de voetbalvereniging www.vvgvb.nl