Eenrum dames winnen Freerk Kramer bokaal

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

 

 

De dames van Eenrum namen zondag deel aan het 'Freerk Kramer Toernooi' van Dokkum in het gelijknamig dorp. Samen met drie Friese ploegen werd gestreden om het eremetaal. 

 

logoeenrum

Allereerst waren de dames van Rood Geel uit Leeuwarden de tegenstander. Eenrum kwam met negen dames maar wist door twee eigen doelpunten, waarvan één na een voorzet van Janet Toonder en Sarah Rijzinga, en een treffer van Minke Toonder met 3-1 te winnen.

Vervolgens moesten de roodbaadjes aantreden tegen SVC LSC 1890 uit Sneek en deze werden eenvoudig met 2-0 verslagen. Als laatste waren de dames van het organiserende Dokkum de tegenstander. Eenrum kwam eerst met 0-2 achter maar kreeg vervolgens ondersteuning van een speelster van LSC zodat men met tien dames kon spelen. Janet Toonder verkleinde naar 1-2 maar viel vervolgens geblesseerd uit. Gelukkig viel er ook een speelster van Dokkum uit zodat de verhoudingen enigszins weer in balans waren. Echter Eenrum was hierdoor niet teneergeslagen want door twee doelpunten van Sarah Rijzinga werd de wedstrijd afgesloten met een 3-2 overwinning en legde Eenrum verdiend beslag op de 1e plaats.

Een goede opstap voor de eerste competitiewedstrijd op zaterdag 4 september thuis tegen Kloosterburen, aanvang 14.00 uur.