Hoogezand D1 plaatst zich voor Finale Talenten toernooi

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Hoogezand D1 heeft zich, evenals vorig jaar, geplaatst voor de finale van het Nationaal Kampioenschap Voetbal Talenten Toernooi (VTT) 2010/2011 voor D1 elftallen uitkomende in de Hoofdklasse van de KNVB.
In deze finale, die op donderdag 2 juni 2011 plaats zal vinden op het sportpark sportcomplex Oostenburg in Oosterwolde  (Friesland), zullen zestien teams uit heel Nederland om de nationale titel gaan strijden. Op het district toernooi in Oosterwolde won Hoogezand, afgelopen zaterdag, de poule.
De enige wedstrijd die werd verloren was de openingswedstrijd tegen Zuidlaren (1-2 ). De overige wedstrijden werden gewonnen tegen Steenwijkerwold (4-2) en Genemuiden (2-1).
In de kwartfinale speelde Hoogezand tegen Drachtsterboys waarvan met 1-0 werd gewonnen door een schitterende goal van Jeremy Anakotta. In de halve finale speelde Hoogezand een spannende wedstrijd tegen J.V.Z. Gerwin Bodewes maakte het enige doelpunt en bracht zo Hoogezand een stap verder naar de eindstrijd.
In de finale liet Hoogezand nog even zien dat ze goed kunnen voetballen. Tegen O.N.S. Sneek D1 speelde Ronald Smit zich goed vrij en tekende de eerste treffer aan. O.N.S. probeerde nog wel langszij te komen maar wederom was het de kleine Gerwin Bodewes die Hoogezand met een 2-0 winst in veilige haven wist te brengen.
Na de wedstrijd was er de huldiging en mochten de spelers en begeleiding naast een beker en medailles ook de voetbaltalenten Wissel Bokaal in ontvangst nemen. Hoogezand heeft vooralsnog drie toernooien op rij gewonnen en zijn ook in de bekerpoule een ronde verder. De Rood-Zwarten kunnen terug zien op een goed verlopen voorbereiding en gaan dan ook vol vertrouwen de competitie tegemoed welke volgende week gaat beginnen.