Stedum 2 speelt zich in engelse weken veilig

Geschreven door Boeli de Sturler op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Door de vele blessures die zich dit seizoen voor deden bij alle elftallen van Stedum, werd er vaak een wedstrijd uitgesteld. Tja..en hierdoor moet je dan in het voorjaar door de weeks gaan spelen.
Hierdoor kon het voorkomen dat Stedum 2 vanaf 7 mei tot en met 17 mei 4 wedstrijden moest spelen. Ofwel echte ‘Engelse weken’.
Profielfoto van v.v. Stedum

 

Op 7 mei begon het met een thuiswedstrijd tegen Baflo en met een beetje hulp van een paar B-junioren: Florian, Gideon, Pieter en Ils en een paar van het derde kon er gevoetbald worden. En dat Stedum aankomende aanwas heeft bewezen de B-junioren die goed speelden. Complimenten hiervoor. Op deze dag was het wel vreselijk warm en na een ruststand van 1-1 was de accu leeg bij menigeen waardoor uiteindelijk met 1-3 werd verloren.
Op 10 mei stond de derby tegen Middelstum op het programma. Doordat dit een door de weekse wedstrijd was, kon Bert Weesepoel eindelijk zijn eerste minuten van het seizoen maken aangezien hij op zaterdag in het Kia-concern in Ten Boer moet werken kan hij dan niet meer voetballen. Dit is wel jammer voor de VV Stedum. In deze derby was Middelstum de betere combinerende ploeg maar tot echte kansen leidde dat niet en met veel werklust wist Stedum overeind te blijven. Toch ging Middelstum met een 0-1 stand de rust in door een mooie goal. In de 2e helft kwam Stedum met nog 10 minuten te gaan op gelijke hoogte door een mooie goal van Gert, die hiermee Boelie als topscoorder afloste. Echter de gelijke stand was van korte duur want middels een zondagschot kwam Middelstum op de uiteindelijke 1-2 eindstand. Nog steeds was Stedum hierdoor niet veilig.

Op zaterdag 14 mei volgde wedstrijd 3 tegen KRC 1. In de heenwedstrijd was er nog met 7-1 verloren. Op deze zaterdag begon Jeroen Bansberg alias Mido eerst op de goal totdat Florian Verduyn gearriveerd zou zijn. Na 4 minuten deed Joeri het net al trillen. En uit betrouwbare bron, aangezien de schrijver wegens meedoen met eerste, hoorde dat Stedum deze wedstrijd alles uit de kast trok, werd de wedstrijd uiteindelijk gewonnen met 3-2 door goals van Martin en Alfons. Hiermee speelde het zich veilig.

Dinsdag 17 mei toog de brigade van leider Juan Werkman naar ’t Zandt waar de plaatselijke trots de tegenstander was. Vanaf het begin was het spel van de geel-zwarten onrustig. Maar toch waren de betere kansen voor Stedum maar de goal wilde niet vallen. Daarentegen wist ’t Zandt de 2 kansen die het kreeg wel goed uit te spelen en werd de rust behaald met 2-0. In de 2e helft was de enige mooie actie nog van Johan Maring, welke 4 tegenstanders passeerde alsof ze er niet stonden en had Stedum dan ook op 2-1 moeten zetten alleen hij knalde helaas over. Anders was het nog wel een wedstrijd geworden.

Stedum mag nu nog zaterdag aantreden tegen titelkandidaat Viboa 5. Mocht er gewonnen worden dan kan de wedstrijd tegen Middelstum uit nog van belang zijn voor het kampioenschap. Stedum 2 speelt zaterdag voor het derde aan ofwel komt allen kijken op ons nostalgische sportpark