Een ‘onverwachts’ toetje voor SV Bedum-zondag

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Nu de reguliere competitie ten einde is gaan we aan een leuk toetje, de nacompetitie, beginnen. Een toetje waarbij vreugde en verdriet dichtbij elkaar liggen.
logo

 

‘Opeens’ was daar een toetje voor SV Bedum-zondag. Een toetje in de vorm van een plaats in de nacompetitie. De Bedumers eindigden namelijk op de vierde plaats wat recht gaf op het spelen van het spelen om promotie naar de vierde klasse.
Aan het begin van het seizoen was de doelstelling bij de Bedumers dat men direct weer wilde terugkeren in de vierde klasse. De degradatie naar de vijfde klasse zat ze niet lekker maar was door personele problemen onafwendbaar gebleken. Dit seizoen ging het ook bepaald voortvarend en werd er na de winter vier keer op rij verloren. Een kwartet, dat er voor zorgden dat de kans op promotie naar de vierde klasse even groot was dan Sjaak Swart zijn opmerking over De Graafschap zou terugnemen. Maar waar er een mogelijk bestaat dat Swart zijn mening toch herziet heeft SV Bedum opeens weer de kans om volgend seizoen in de vierde klasse te spelen. Want opeens was daar een helder moment van trainer Dick Visser die zich bedacht dat hij had gelezen dat de twee hoogst geklasseerde ploegen zonder periodetitel de nacompetitie in zouden gaan. Met twee periodes in zondag 5D werden de derde en vierde plaats daardoor interessant voor de ploegen achter kampioen Kwiek en de winnaar van de tweede periode, FVV uit Foxhol. Blauw Geel’15 werd als ‘best of the rest’ winnaar van de ‘derde’ periode en SV Bedum kreeg daardoor de vervangende periode van kampioen Kwiek. Daardoor wacht zondag het eerste duel van het tweeluik tegen het Friese Donkerbroek voor een plaats in de vierde klasse. Donkerbroek komt ook uit in de vijfde klasse en won de eerste periode. In de tweede periode deed de ploeg met een derde plaats ook prima mee wat betekent dat de Donkerbroekers van een stabiel seizoen mogen spreken. Waar SV Bedum met de jonge Job Mol een clubtopscoorder heeft die 14 wist te scoren ligt dat bij Donkerbroek even anders. Bij de ploeg uit Friesland was Johan Veldkamp namelijk 27 keer de gevierde held. Gezien de ‘spionagereis’ naar Donkerbroek zal men in Bedum wel weten dat Veldkamp een neusje voor de goal heeft. Maar zondag kan Dick Visser over een fitte en volledige selectie beschikken. Een selectie die er zondag in Bedum ongetwijfeld voor wil zorgen dat het op donderdag 26 mei met een gerust hart naar Donkerbroek kan vertrekken om zich na het tweede duel weer vierdeklasser te kunnen noemen.