Nieuwsflitsen

Late winst EKC2

Geschreven door Jitse Drent op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Op woensdagavond 17 mei pakten de reserves van ST Eenrum/Kloosterburen (EKC) hun goede lijn weer op. Tegenstander was in Groningen op het Zernike Complex het 7e elftal van de studentenvereniging GSVV The Knickerbockers, het team van oud-Eenrum-speelster Robin Boonstra die ook meedeed.

Lees meer

Grote zege Zeester op zwak Jistrum.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Veel publiek, een warrige arbiter Van der Bij, prachtig weer en vier goals van clubtopscoorder Vince van der Veen waren de belangrijkste ingrediënten bij het duel Zeester-Jistrum die door de thuisploeg met 6-1 werd gewonnen. Een winstpartij die er voor zorgde dat de Zoutkampers nog volop in de race zijn voor de derde periode.

Lees meer

Op de sportcomplexen wordt hypocriet gedacht

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Elke dag beginnen ongeveer 100 kinderen met roken, jaarlijks zo’n 37.000. Dat gebeurt niet vanzelf. Kinderen doen anderen na. Ze zien overal glimmende, aantrekkelijke pakjes die hen verleiden. En zelfs als ze nooit gaan roken, krijgen ze op veel plaatsen andermans rook binnen, of roken mee tijdens de zwangerschap. Het wordt tijd dat ouders en kinderen kunnen kiezen voor een rookvrije jeugd.

Lees meer

Een inswinger of wegdraaiende corner: Twee machtige wapens

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Binnen de voetbalwereld zijn er talloze termen waar iemand die in het wereldje niet echt thuis is geen idee van heeft waar je het over hebt als je ze noemt. Zeg tegen een voetballeek de woorden, dropkick, bloktackle, lange bal, inschuiven of inswinger en ze kijken je aan of ze water zien branden. Daarom leek het mij een leuk idee om aan de diverse woorden die in het voetbal gangbaar zijn eens wat meer aandacht aan te besteden.

Lees meer