Jasper Dijkstra: Mijn hart ligt bij Ezinge

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Een elftal vragen aan

In september 2004 tijdens de wedstrijd tegen KRC scoorde Jasper Dijkstra zijn eerste competitietreffer voor de v.v. Ezinge. Op zaterdag 12 december bereikte hij een voorlopig hoogtepunt in zijn carrière door in de wedstrijd tegen VVSV’09 zijn 100e competitiedoelpunt voor de plaatselijke hoofdmacht te produceren.

Puurvoetbalonline zocht de 22 jarige spits op voor het volgend interviiew

 In september 2004 tijdens de wedstrijd tegen KRC scoorde Jasper Dijkstra zijn eerste competitietreffer voor de v.v. Ezinge. Op zaterdag 12 december bereikte hij een voorlopig hoogtepunt in zijn carrière door in de wedstrijd tegen VVSV'09 zijn 100e competitiedoelpunt voor de plaatselijke hoofdmacht te produceren.

 Puurvoetbalonline zocht de 22 jarige spits op voor het volgend interview

jasper1

 foto's: Ite Wiersema.

Toen Jasper Dijkstra op 16 jarige leeftijd in het eerste elftal van de v.v. Ezinge verscheen was het qua scoren direct al raak. In het eerste competitieduel tegen KRC scoorde de debutant wat de competitie betrof direct twee keer.,Dat ik twee keer scoorde weet ik nog wel maar als men mij zou vragen hoe de goals tot stand zijn gekomen dan zou ik dat niet meer weten.” aldus de lange spits.

Bijzondere doelpunten heeft hij in de 51/2 jaar in het eerste elftal speelt genoeg gemaakt en die weet Jasper zich nog wel te herinneren. ,,Absoluut, er zijn doelpunten die je altijd bij zullen blijven zoals de goal die ik persoonlijk ook mijn mooiste vind omdat hij zo belangrijk was. In de competitie 2004-2005 streden we met ZEC om het kampioenschap, tussen beide teams was gedurende het gehele seizoen al een nek aan nek race gaande die beslist zou worden in Zandeweer. Ik scoorde die wedstrijd twee keer en mijn tweede goal gooide de wedstrijd op slot. Op eigen helft werd ik aangespeeld waarna mij door de verdediging van ZEC geen strobreed in de weg gelegd waardoor ik zo door kon lopen naar hun doel. Vrij voor keeper Jan Posthumus gekomen schoot ik de bal via de onderkant van de lat binnen waardoor wij op een 1-3 voorsprong kwamen en de wedstrijd eigenlijk al was beslist.”

Deze goal was mede mooi door zijn belangrijkheid maar er waren ook doelpunten bij die prachtig van schoonheid waren.  Zoals de goal in het seizoen 2006-2007 tegen Poolster weet Jasper te vertellen.In de wedstrijd tegen Poolster schoot ik een bal vanaf rand strafschopgebied diagonaal in de winkelhaak van het doel en dat zijn toch wel de goals die het mooiste zijn vind ik persoonlijk. De intikkertjes kunnen soms erg belangrijk zijn maar als een doelpunt ook nog mooi is geeft dat een extra gevoel.”

Die goal kwam dan in de top drie die Jasper op verzoek van PuurVoetbalOnline samenstelde en waarin een treffer gemaakt in de wedstrijd tegen wederom ZEC in het seizoen 2008-2009 op de derde plaats kwam.,,Dat doelpunt was om meerdere redenen speciaal omdat naast het feit dat ik de bal van buiten het zestienmetergebied in de kruising schoot we het duel in Zandeweer met maar liefst 0-8 wonnen.”

De spits die als voorbeeld Gerald Sibon heeft van in zijn eerste periode bij Heerenveen heeft uiteraard de nodige hattricks gescoord. Twee keer  maakte hij zelfs het genoegen dat er in een wedstrijd een kwartet treffers genoteerd konden worden voor de topschutter.

,,In mijn eerste seizoen dat ik in het 1e elftal speelde was het thuis tegen Astrea dat ik vier keer scoorde en in de huidige competitie was het wat vier treffers betrof weer raak in de wedstrijd tegen Potetos die we met 5-0 wonnen. Gezien zijn scorend vermogen was het dan ook niet meer dan logisch dat de spits op een gegeven moment werd benaderd door een vereniging die beduidend hoger speelt dan de v.v. Ezinge.

 

Aan het eind van het vorig seizoen werd ik benaderd door eerste klasser Viboa uit Winsum en hoewel ik me zeer vereerd voelde heb ik toch besloten om in Ezinge te blijven voetballen.” Bij zijn club waren ze blij met het besluit van hun spits en geniet,, Foppe” zoals Jasper ook wel genoemd wordt een grote mate van populariteit. En dat is niet alleen door de vele doelpunten die hij maakt maar nog meer doordat de ook voor de Ommelander Courant als sportverslaggever op zondag actief zijnde Jasper Dijkstra een kind van (zoals dat heet) Ezinge is.

Voorlopig zal Jasper nog wel voor de vereniging die zijn thuiswedstrijden in Feerwerd speelt uitkomen. Maar wat de toekomst zal brengen weet niemand Wat dus ook geldt voor de ondertussen 101 competitiegoals achter zijn naam hebbende goaltjesdief van de v.v. Ezinge, Jasper Dijkstra.

In september 2004 tijdens de wedstrijd tegen KRC scoorde Jasper Dijkstra zijn eerste competitietreffer voor de v.v. Ezinge. Op zaterdag 12 december bereikte hij een voorlopig hoogtepunt in zijn carrière door in de wedstrijd tegen VVSV'09 zijn 100e competitiedoelpunt voor de plaatselijke hoofdmacht te produceren.