De 15 vragen aan Pascal Koolhof speler bij ZEC ( veldvoetbal) en Noordpool (zaalvoetbal)

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Een elftal vragen aan

 Pascal Koolhof aan het woord in de rubriek de 15 vragen aan

fotopascalkoolhof

Wat doe je in het dagelijkse leven

Ik ben werkzaam bij IBB Makelaardij in Groningen waar ik me richt op het verhuren van studentenkamers en het beheren van verhuurpanden. Daarnaast zit ik in het laatste jaar van de opleiding Vastgoed en Makelaardij op de Hanzehogeschool

Wat zijn je hobby's

Naast veldvoetbal bij v.v. Z.E.C. speel ik ook zaalvoetbal op vrijdag bij Noordpool UFC in Uithuizen. We komen uit in de tweede klasse dus het is nog makkelijk te combineren met veldvoetbal op zaterdag. Verder heb ik een aantal jaren aan autocross gedaan. Dit jaar doe ik echter niet mee maar ik zal mijn zwager John Lantinga wel ondersteunen tijdens het crossen. Hij heeft net twee nieuwe Toyota's dus er is genoeg werk aan de winkel.

Met wie zou jij wel een dag willen ruilen

Ik zou wel een dag willen ruilen met bondscoach Bert van Marwijk, maar dan uiteraard wel op zondag 11 juli, als Nederland in een droomfinale van het WK aantreedt tegen Duitsland. Hiervoor zullen ze in de kwartfinale echter wel Brazilië en in de halve finale Engeland moeten uitschakelen. Duitsland moet dan eerst inde kwartfinale Argentinië en in de halve finale Spanje uitschakelen, dus het blijft uiteraard een gok.

Eten/drinken.

Doordeweeks eet ik vaak groente en drink ik veel ijsthee, 's weekends is het o.a. pizza en 's avonds een biertje.

Welke internetsites bezoek je regelmatig

Het is vaak een standaard ritueel: hotmail, hyves en vi.nl

Waar kunnen ze je 's nachts voor wakker maken

Ik ben gek op mijn nachtrust dus dat zijn niet veel dingen. Maar voor gezelligheid of een once in a life time mogen ze me wakker maken.

Wat zijn je ambities

Doorgroeien in de makelaardij en wellicht een eigen bedrijf opzetten. De huizenmarkt dient dan echter wel behoorlijk te verbeteren. Op voetbalgebied is mijn enige ambitie dat ik nog een aantal jaren door wil in de standaardklasse, bijvoorbeeld 3e, 4e of gewoon zoals nu 5e klasse. Volgens kenners zijn mijn mooiste voetbaljaren in aantocht. Ik ben namelijk net 27 geworden.

Wat is je favoriete muziek keuze

Ik heb geen favoriet muziekgenre. Ik luister vooral veel muziek in de auto en dat varieert van hollandstalig en top 40 tot hardere muziek, afhankelijk van in welke stemming ik ben.

Wie is jouw idool

Mijn idool was vroeger Dennis Bergkamp, een weergaloze voetballer zonder kapsones. Toen hij gestopt is werd mijn favoriete voetballer Jaap Stam. Zijn rugnummer is nu ook mijn rugnummer (3) en tevens mijn geluksgetal. Wellicht komt er met Jeffrey Bruma van Chelsea eindelijk weer eens een type Jaap Stam in het Nederlands Elftal in de toekomst. Dat zijn toch type voetballers waar je minimaal één van in je elftal nodig hebt en waar het Nederlands elftal op dit moment geen van heeft, iets wat ze nog duur kan komen te staan deze zomer tegen de beste spitsen van de wereld.

Ik maak me weleens kwaad om

Onrecht, vooral tijdens voetbal. Daarnaast ben ik een zeer slechte verliezer en dan wind ik me vaak onnodig op, wat weleens een kaart oplevert tijdens de wedstrijd.

Belangrijkst nieuwsfeit

Dat is toch wel het nieuws over de aanslagen op de Twin Towers op 11 september 2001. Op sportgebied vond ik het nieuws dat Ron Jans naar Heerenveen vertrekt zeer opmerkelijk.

Welke kranten lees je

Op maandag en donderdag de Ommelander Courant en dan specifiek de sportverslagen. Daarnaast als ik tijd heb het Dagblad van het Noorden of de Telegraaf. Dat hangt ervan af welk abonnement we op dat moment hebben.

Ik ben trots op

Mijn familie, vriendin en vrienden. Zonder mensen om je heen zal je veel minder bereiken dan wanneer je sociaal betrokken bent en weet dat je kan vertrouwen op de mensen om je heen.

Je favoriete club in Nederland

FC Groningen. Ik ga ervan uit dat ze play offs voor europees voetbal zullen bereiken. Mochten ze volgend seizoen europees voetbal halen dan zullen er wel versterkingen bij moeten anders zullen ze niet verder komen dan voorgaande jaren. Toch zijn er naast de huidige top 3 denk ik geen andere Nederlandse clubs die een redelijke kans maken om ver te komen in de Europa League. In de Champions League wordt het voor iedere Nederlandse club moeilijk. Ongeacht de club ben ik toch altijd voor Nederlands succes in deze toernooien.

Wat wil je verder nog kwijt

Het rookverbod in sportkantines na een middag voetballen gaat ten koste van de gezelligheid. Ik vind dit een slechte zaak, terwijl ik zelf niet eens rook. Daarnaast de prijzen van consumpties, vooral in zaalkantines, zijn soms dusdanig hoog dat ze duurder zijn dan de gemiddelde horecagelegenheid in de stad Groningen. Ook dit jaagt mensen weg. Vooral op het niveau waarop ik voetbal is gezelligheid belangrijk en dan is het jammer dat dit gebeurt.