De 15 vragen aan John van Werven (de Vogels zaterdag1)

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Een elftal vragen aan

John van Werven speelt in het eerste zaterdagteam van de Vogels en is verder actief in het kerkelijk werk qua jeugdactiviteiten

John van Werven speelt in het eerste zaterdagteam van de Vogels en is verder actief in het kerkelijk werk qua jeugdactiviteiten

fotojohnkamervk

 

Wat doe je in het dagelijkse leven

Ik werk als bedrijfsvoorlichter bij de Kamer van Koophandel Noord-Nederland. Ik geef advies aan met name startende ondernemers over de aspecten van het ondernemerschap en de te nemen stappen. Erg leuk en afwisselend werk waarin je veel verschillende mensen ontmoet

Wat zijn je hobby, s

Ik voetbal 4 x per week. Op het veld bij de Vogels zaterdag 1 en in de zaal bij Real Camaradas in Zuidhorn. Naast voetbal ben ik erg actief in de kerk met jeugdactiviteiten.

Als het weer wat beter wordt vind ik het ook heerlijk om te vissen. Heerlijk uitwaaien of lekker in de zon aan de waterkant.

Met wie zou jij wel een dag willen ruilen

Niet specifiek met één persoon. Ik vind het interessant wat mensen beweegt om iets te doen en daar dan helemaal in opgaan. Maar als ik toch moet kiezen, Jeremy Clarkson van Top Gear. Lijkt me heerlijk om jezelf te kunnen zijn op tv en ook nog eens in mooie auto´s te rijden.

Eten/drinken.

Ik eet het liefst pasta, maar wel verse pasta. Niet te veel poespas erbij, maar lekker basic. Bij pasta hoort natuurlijk rode wijn, maar speciaal bier vind ik ook erg lekker.

Welke internetsites bezoek je regelmatig

Dat zijn er nogal wat. De meeste bezochte zijn:

Voetbalnoord.nl

Hyves.nl

Kvknetwerk.nl

Tvgids.nl

En sinds kort natuurlijk puurvoetbalonline.nl

Waar kunnen ze je ´s, nachts voor wakker maken

Vliegen in een straaljager. Ik wilde vroeger altijd F16 piloot worden. Heb ook deelgenomen aan de voorselectie maar na een lang traject uiteindelijk moeten afhaken.

Wat zijn je ambities

Mijn huidige werk doe ik nu 2 jaar. Ik ben nog aan het zoeken wat ik daar precies in wil, maar vind het heel leuk om met mensen te werken. Ik merk dat ik het werken met jongeren ook erg leuk vind. Misschien dat ik daar iets meer mee wil doen, maar wat precies weet ik op dit moment nog niet.

Met voetbal willen we met de Vogels graag hogerop. Ons team voetbalt naast het doel om te promoveren ook met een missie. We zijn allemaal christen en willen dit ook laten zien op het voetbalveld. Mijn ambitie is dat we als team iets kunnen uitstralen op het veld en dat mensen hier iets van oppikken.

Wat is je favoriete muziek keuze

Ik vind akoustisch gitaar erg mooi. Ik luister vaak Jack Johnson, maar op m´n iphone vind je eigenlijk van alles wat.

Daarnaast luister ik veel christelijke muziek, met name Hillsong (rock)

Wie is jouw idool

Ik heb geen idool. Er zijn wel veel mensen voor wie ik respect heb voor wat ze doen en ook mensen die een voorbeeld voor mij zijn, maar een idool vind ik wat te ver gaan. Dan identificeer je jezelf met iemand anders.

Mijn zusje heeft als motto: wees jezelf, er zijn al genoeg anderen. Dat vind ik hier wel bij passen.

Ik maak me weleens kwaad om

Heel veel. Het onrecht in de wereld (oorlog, rampen), maar ook heel dichtbij over hoe mensen met elkaar omgaan. Op het voetbalveld bijvoorbeeld. Het meest erger ik me aan mensen die niet eerlijk zijn en of iets doen ten koste van anderen. Kan ik me vreselijk over opwinden.

Belangrijkst nieuwsfeit

Natuurrampen. Aan de ene kant is het dramatisch om te zien hoeveel mensen er van te lijden hebben en hoeveel slachtoffers het kost. Aan de andere kant is het mooi om te zien dat het mensen wel in beweging brengt. Het ´mooie´ ervan vind ik ook dat het ons er telkens op wijst hoe nietig wij mensjes eigenlijk zijn. We vinden onszelf heel wat en we kunnen heel veel, maar een aarbeving of vulkaanuitbarsting geeft onze kwetsbaarheid en afhankelijkheid weer.

Welke kranten lees je

Ik vind regionale kranten heel leuk om te lezen. Bij m´n ouders lees ik vaak de kanaastreek (stadskanaal). Vooral om de regionale voetbalverhalen te horen. Op internet kijk ik vaak op nu.nl en ik volg op twitter wel nieuwsfeiten.

Ik ben trots op

Mijn ouders, die een heel groot gezin hebben moeten opvoeden (8 kinderen)

Je favoriete club in Nederland

Ajax is van jongs af aan mijn club. Ik vind het jammer dat de club haar charme een beetje verliest door het beleid en management van de clubleiding. Je mist daardoor vaak het pure wat voetbal zo mooi maakt.

Wat wil je verder nog kwijt