Dina Werkman: voorbeeld van CLUBLIEFDE

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Clubliefde bestaat gelukkig nog en puurvoetbalonline zal daar uitgebreid bij stel staan. Dat kan in de vorm van een portret of een interview. Het gaat in ieder geval over personen die in en rond hun, cluppie" wat bijzonders doen.


Clubliefde bestaat gelukkig nog en puurvoetbalonline zal daar uitgebreid bij stel staan. Dat kan in de vorm van een portret of een interview. Het gaat in ieder geval over personen die in en rond hun, cluppie" wat bijzonders doen.

FOTO_Dina_Werkman

           Dina Werkman met  nieuwe trainer  Wobbe de Vries          Foto: Ite Wiersema

Voor de Ommelander Courant kom iksinds april 2008 veelvuldig in bestuurskamers en voetbalkantine, s waar het ontvangst zonder uitzondering prima te noemen is. Een heerlijk bakje koffie voor en tijdens de rust wordt altijd geregeld. Kortom voetbalclubs bedankt daarvoor!!

Heel af en toe heb ik qua kilometers een thuiswedstrijd als ik naar het nabij Ezinge gelegen pittoreske Feerwerd ga waar de v.v. Ezinge zijn thuiswedstrijden speelt en de redactie graag een verslag van dit duel wil voor de Ommelander Courant. Bij binnenkomst in de kantine is het Dina Werkman die je dan verwelkomt met de vraag of je trek hebt in een kopje koffie. Toevallig weet ik dat Dina al ruim vijfentwintig in de knusse kantine van Ezinge actief is. Maar wat ik niet wist is dat Dina ook op de trainingsavonden van de senioren aanwezig is. Ze is er dan om trainers en spelers eerst van koffie en na de trainingen van andere consumpties te voorzien. Dat zouden we voor de aardigheid eens op moeten tellen het aantal uren dat Dina in die ruim vijfentwintig jaar in de kantine heeft door gebracht. Ik heb even een ruwe schatting gemaakt van het mimimaal aantal uren en kwam op, en het zijn er zeker meer, 12.000 uur!
Als je dat aantal uren opschrijft dan maakt dat indruk want minimaal 12.000 uren vrijwilligers werk is natuurlijk een portie clubliefde waarbij het woord clubliefde met hoofdletters geschreven zou moeten worden. Daarom moest Dina ook een van de eerste kandidaten worden in deze nieuwe rubriek waarin mensen in het zonnetje gezet worden die dat verdienen maar zelf anders zien. Bestuurlid Jouke Ritzema, ook een clubman in hart en nieren trouwens, noemt Dina Werkman een clubicoon waar Jouke voor de volle 100% gelijk in heeft. Want ook tijdens de trainingen die om welke redenen dan ook maar matig werden bezocht door de spelers verzaakte zij nooit. Dat maakt haar dan ook zeer gezien binnen de v.v. Ezinge. Veel grote verenigingen maken steeds meer gebruik van gastdames om de ploegen te ontvangen en alles in goede banen te leiden. Ezinge mag dan een kleine vereniging zijn maar ze hebben een ding voor op vele andere voetbalclubs
Ze hebben al ruim 25 jaar een gastvrouw met een gouden hart voor de vereniging