Henk Alssema (voetbaltrainer): 'Nederland heeft qua betaald voetbal een verkeerde keuze gemaakt."."

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Henk Alssema is mede-eigenaar van voetbalschool Het Verschil uit Winsum. Daarnaast is hij hoofdtrainer van vierdeklasser SIOS dat een stevige kwaliteitsimpuls heeft gekregen. Over dat , de voetbalschool en nog veel meer vertelt Henk in de vijftien vragen aan …  
                                            heal
 Henk  waar en wanneer ben je geboren: In Aduard op 17 juni 1974
Kun je wat vertellen over je eigen voetbalcarriere:In de jeugd gespeeld bij Sv Aduard later vv aduard2000 . Daarna  Hunsingo en in de zaal bij Real Camaradas . Vervolgens in de  sterke Zaalbedrijvencompetitie in de Wijert en Futsal Winsum.” 
Wie was de beste trainer waar je  onder gespeeld hebt en waarom: Hans Robben en Gerke Kersaan , duidelijk , plezierige trainingen die teamprestatiegericht waren.” 
Bij SIOS komen er wat spelers bij en wat moet zorgen voor een volgende stap naar… :’Krijger er inderdaad in aanvallend op zicht wat leuke versterkingen bij en Bouke Bolt is na lang blessureleed ook weer inzetbaar !! Voor komend seizoen kijken of we een verassing kunnen zijn in de competitie. “
Wat doe je in het dagelijks leven: ‘mede -eigenaar van Het verschil sportbedrijf in Winsum. Zijn inmiddels druk bezig met vaste thuisbasis waar we multifunctionele sporten willen aanbieden  en verder  loop ik aardbevingschades in het noorden voor TCMG.” 
Wat zijn naast het voetballen/trainen jouw verdere hobby’s:Fanatiek snowboarder , gezin , sport in algemeen.”
Wie zijn  voor jou de drie beste spelers waar je mee hebt gespeeld en waarom: ‘ Arjen Ludema , Erik Talens twee zeer goede spitsen  met wil om te winnen , geweldige drive. Ningo Wibbens , geweldige speler , oog voor steekpass en teamplayer .”
Voetbalschool Het verschil is ....: :Geweldige hobby 10 jaar geleden mee gestart met Deni en Stijn, uiteindelijk gestopt met mijn reguliere baan en volledig gericht op Het Verschil.  Deni en Ik verder gegaan met Het Verschil onze droom op het Hogeland te verwezenlijken.”
Eric Gudde denkt nog steeds dat er een aantal BVO’s om gaan vallen . Denk jij dat ook: ‘Nee ik denk dat iedereen alles op alles zet om de huidige clubs in leven te laten, qua economie zal er ook in het voetbal dingen anders gaan. “
Wat vind jij persoonlijk het vervelendste aan alles rond het coronavirus: ‘Alles hield voor mij. Alles zoals ‘Het Verschil en ook SIOS,  stond opeens stil.”.
Op de site van SIOS zag ik een groot aantal vacatures. Waarom moeten mensen zich in en rond Sauwerd zich aanmelden:Geweldige vereniging waarin “samen, familiair en schouders eronder naast een gezellige sfeer bij zowel het dames en herenvoetbal hoog in het vaandel staan.”
FC Groningen ontsloeg elf werknemers . Maar toch  zitten er wel meerdere assistenten naast  Buijs op de bank. Dat snap jij wel/niet : ‘vindt dat lastig. Ik weet natuurlijk niet wat er intern allemaal is afgesproken maar dat er iets moest gebeuren was wel helder..”
Over zeker tien jaar is er wel/niet op zondag geen prestatievoetbal meer : Het zondagvoetbal is in het noorden al aan het uitsterven en als die ontwikkeling doorzet  denk ik dat er straks geen echte ruimte voor het  zondagvoetbal meer is.”
Het stiekeme gedoe van AZ op de landstitel proberen te pakken heeft ze wel/niet terecht geen goed gedaan:AZ liet dit seizoen wel mooi voetbal zien , maar vanwege de corona en beslissingen van diverse instanties zijn er meerdere clubs beïnvloedt in positieve of negatieve manier. Het is niet anders niemand heeft dit ooit meegemaakt en laat het los. Wel hadden gewoon, zoals in Duitsland en ook andere landen de competitie uit moeten spelen. Maar wij zijn  weer  Nederland en hebben denk een verkeerde keuze gemaakt.” 
Wat verwacht je van het seizoen 20/21 voor het amateurvoetbal in Nederland en voor je nieuwe vereniging  in het bijzonder: 'we hebben als SIOS een aantal aanwinsten mogen verwelkomen. Spelers die uit eigen initiatief kiezen om bij SIOS te willen voetballen en die voor veel aanvallende impulsen zorgen.  En verder is Bouke Bolt is weer terug van lang blessureleed. We gaan het mee maken volgend seizoen en hebben er zin in! Alleen is  afwachten i.v.m. corona wanneer we weer lekker kunnen voetballen.”