Stefan Bleeker (clubwatcher FC Groningen): ' Makelaars maken het voetbal niet kapot" ."

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Stefan Bleeker is sinds twee jaar voor RTV Noord de   FC Groningen-watcher. Ook Stefan stelde ik een aantal vragen waarbij ook naar voren kwam dat de Trots van het Noorden geen saaie club is en dat zorgt dat hij aan volgen van.. een fulltime baan heeft.”

 stebl
Stefan waar en wanneer ben je geboren: ‘ Ik ben op 13- 11- 1987 in Groningen geboren
Kun je wat vertellen over je eigen  sportcarrière: ‘Dat mag helaas niet veel naam hebben. Ik was in mijn jeugd doelman bij GVAV Rapiditas waar door een knieblessure al vroeg een einde aan kwam. Wat grappig is dat mijn overgrootvader nog doelman van het toen roemruchte Velocitas is geweest dus het zat wel een beetje in de genen.”
Hoe kwam je in de sportjournalistiek terecht : ‘Dat had altijd al wel mijn interesse. Ik heb een aantal jaren meegewerkt aan ‘d' Olle Grieze’ en ben vervolgens naar OOG TV gegaan. En nu dus RTV Noord.”
Sinds de zomer van 2018 ben je voor RTV Noord de clubwatcher bij FC Groningen. Is dat echt een fulltime baan of doe je daar binnen RTV Noord nog andere dingen naast: ,, Nee, als clubwatcher ben je wel fulltime met FC Groningen bezig. Naast dat ik echt alle wedstrijden bezoek ben ik ook bij twee maar vaak drie trainingen aanwezig. Verder is FC Groningen wel een club met ‘reuring’. Het is er niet snel saai en dat past mij wel.”
In de VI van deze week is er de nodige aandacht voor de makelaars binnen de voetbalwereld. Maken die volgens jou het voetbal kapot of is dat zwaar overtrokken : ,, Makelaars maken de voetbalwereld niet kapot. Ik denk dat de voetballers in bijvoorbeeld de KKD juist een makelaar nodig zijn om ze bij een club onder te brengen. Maar, en daar zit natuurlijk verschil in, een goede makelaar maakt het voetbal niet kapot.”
Ik las in het AD , Winkelpersoneel ergert zich nog steeds aan klanten die regels negeren.  Verbaasd jou dat : ,, Je hoort steeds meer dat men er wel klaar mee is met de regels . Ergens logisch maar het blijft lastig omdat we een tweede uitbraak ook niet moeten willen.”
Het coronavirus raast nog steeds over de aardbol en daardoor de kans reëel dat ook Nederland met een tweede golf te maken krijgt : ,,Dat durf ik niet te zeggen. Dat hoop ik uiteraard niet . Maar ik ben verder geen expert en waag mij daarom niet aan een voorspelling. “
Had je vroeger een idool en zo ja, wie was dat: ,,Martin Drent. Toen ik nog alleen maar supporter was van FC Groningen was hij mijn favoriet. Martin was een beetje een Pietje Bell en dat sprak mij wel aan.”
Jan Streuer tekent voor maximaal een jaar als TD bij FC Twente, Snap jij dat een  leek daar niets van begrijpt : ,, Enerzijds wel maar persoonlijk denk ik dat er een andere TD gaat komen maar die nu nog niet vrij is. Anders zou het wel een heel vreemd beleid zijn omdat een technisch directeur voor de langere termijn is.
Op 26 mei had FC Groningen 6000 seizoenkaarten verkocht. Waar staat de teller nu twee weken later op: ,, De laatste actuele stand weet ik nog niet maar denk de teller nu tussen de 6500 en 7000 staat.”
Racisme hoort nergens te zijn. Snapte jij de actie van -Denzel  Dumfries om naar de demonstratie in Rotterdam te gaan : ,,Dat is echt een eigen keuze maar snap zijn standpunt wel.”
In juni is er vanaf 9 juni de hele maand voetbal op TV. Daar wordt jij wel/niet blij van : ,,Natuurlijk wordt ik daar wel blij van hoewel het zonder publiek op de tribunes minder leuk is om naar te kijken.”
De actie van de John Schokker Foundation, en  FC Groningen zijn medewerking aan verleent ,om de jeugdsport te stimuleren is: ,,Ik heb daar zeker iets van gehoord  en zie dat als een prima actie. Wat ik begreep gaan we daar op 26 juni meer over horen. Mooi dat meer clubs daar hun deelneming aan verlenen om op die manier geld voor jeugdsport binnen te halen.”  
Dat FC Groningen de tering naar de nering heeft gezet is wel/niet een voorbeeld voor veel clubs: ,,Dat verwacht ik wel . Clubs hebben duidelijk minder inkomen en dan zal er toch wat moeten gebeuren. Natuurlijk is dat lastig om mensen te ontslaan maar wanneer het niet anders kan .. “