Ronald Bouwman(voetbaltrainer): Wanneer Halsema mag blijven dan kunnen we alles wel weer oppakken." ."

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Ronald Bouwman is van mening dat Halsema op moet stappen, noemt de beslissing van Eenrum verstandig en wil met Woltersum meer punten pakken dan de jaren hiervoor. Dit en nog veel meer vertelt hij in de rubriek de vijftien vragen aan ..

                                      robo

Ronald waar en wanneer ben je geboren: Op 26 april 1973 te Garmerwolde.”
Kun je wat vertellen over je eigen voetbalcarriere: ‘Ik ben begonnen in de jeugd bij v.v. GEO en op mijn 15e, vanwege het ontbreken van B- en A junioren, verkast naar Omlandia. Daar heb ik een half seizoen in de B1 gespeeld en vervolgens vervroegd doorgeschoven naar A1, waar ik vervolgens 1,5 seizoen heb gespeeld. In die periode kort op proef geweest bij BV Veendam, maar toen dit op niets uitliep vertrokken naar s.v. Woltersum. Hier heb ik van mijn 17e tot 30e in het eerste gespeeld tot ik vanwege een knieblessure noodgedwongen moest stoppen.”
Het gesteggel om Mark Diemers tussen FC Groningen en Feyenoord  verbaast jou  wel/niet: ‘Dit verbaast mij niet. Ik denk dat Groningen doortastender had moeten handelen dan had Diemers, die ik als een welkome versterking zie, al lang getekend.”
Wie was de beste trainer waar je  onder gespeeld hebt en waarom: ‘Bij Omlandia A1 heb ik veel geleerd van (een beginnende) Rinie Jurna. Bij Woltersum heb ik vooral een fijne tijd gehad onder Rio Zoutman en Gezinus Salomons. Beiden erg sociaal en wisten de trainingen altijd leuk te houden ondanks de beperkingen van het trainen op een beperkt niveau.”
Wat doe je in het dagelijks leven: ‘Ik werk als landmeter/maatvoerder bij MUG Ingenieursbureau.”
Wat zijn naast het voetballen jouw verdere hobby’s: ‘Naast mijn werk, gezin en het voetbal blijft er weinig tijd over voor andere hobby’s.” 
Er komen steeds meer fouten over de Dam-demonstratie naar buiten. Dat betekent dat Grapperhaus en Halsema af moeten treden : ‘Halsema moet wat mij betreft zeker aftreden omdat zij het doel van de demonstratie belangrijker vindt dan de eventuele consequenties van een nieuwe uitbraak. Dit terwijl wij allen ons aan strikte regels moeten houden. Indien dit voor haar geen gevolgen heeft dan vind ik dat we als land per direct weer verder moeten gaan met ons leven zoals deze was voor de corona uitbraak.”
Dat ‘we’ de regels steeds moeilijker te hanteren vinden verbaast jou wel/niet: ‘Verbaast mij niet, omdat ik er vanaf het begin al erg veel moeite mee heb dat ik van mijn vrijheden ben beroofd door deze p(l)andemie.” 
Vanaf 9 juni de hele maand juni voetbal op TV word jij wel/niet blij van: ‘Ik kijk sowieso niet veel voetbal op tv, maar onder deze omstandigheden al helemaal niet.
Wat vind jij persoonlijk het vervelendste aan alles rond het coronavirus: ‘Dat ons allemaal regeltjes worden opgelegd en dat we niet gaan en staan kunnen waar we zelf willen. Iemand die bang is besmet te raken kan thuis blijven. Ik hoop niet te ziek te worden, maar ben er niet bang voor en wil graag mijn leven hervatten zoals deze een paar maand geleden nog was.”
Helft van de Nederlanders gaat deze zomer niet op vakantie. Geldt dat ook voor jou: ‘De vakantie, met een bevriend gezin, naar het Gardameer is geannuleerd. We zijn nog zoekende naar een alternatief en anders blijven we een jaartje thuis.”
Bij wie zou jij wel  als trainer in de keuken willen kijken en waarom: ‘De filosofie van Jurgen Klopp spreekt mij zeker aan en het is dan een mooie bijkomstigheid dat hij trainer van één van mijn favoriete clubs is.”
Dat  Eenrum, een van je vorige clubs, vrijwillig degradeerd is : ‘Verstandig. Soms moet je één stap terug doen zodat je (hopelijk) er in de toekomst weer twee vooruit kunt zetten.”
Dat spelers van club naar  club hoppen maakt het amateurvoetbal steeds meer kapot of is dit wat ook bij het amateurvoetbal van nu hoort: ‘Het schijnt er bij te horen. Ik heb er alleen begrip voor als spelers ambitieus zijn en op een hoger niveau gaan spelen.”
Wat verwacht je van het seizoen 20/21 voor het amateurvoetbal in Nederland en voor Woltersum  in het bijzonder: ‘Ik hoop dat we in september weer vrijuit kunnen spelen en dat de competitie een normaal verloop krijgt. Voor Woltersum hoop ik op een seizoen met aantrekkelijk voetbal  en meer punten dan voorgaande jaren.”