Bert van der Meer (voetbaltrainer): als speler was ik een clubhopper."

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Bert van der Meer was, zoals hij zegt, vroeger als speler een clubhopper. Daarom begrijpt Bert de generatie ‘Y en Z ook prima die tegenwoordig voor iets anders kiezen. Dat en nog meer vertelt de aan zijn derde seizoen bij ZEC beginnende trainer in de 15 ….aan.

         beme
Bert  waar en wanneer ben je geboren: 1 april 1966, IJmuiden
Kun je wat vertellen over je eigen voetbalcarriere: ‘Niet zo indrukwekkend, gespeeld bij Corenos, De Heracliden en Noordpool UFC. Ik was een echte `clubhopper`, dan weer in het eerste hier, dan weer in het tweede of derde daar, net waar ik zin in had.”
Het gesteggel om Mark Diemers tussen FC Groningen en Feyenoord  verbaasd jou  wel/niet: ‘Volg het helemaal niet, geen idee wie Mark Diemers is.”
Wie was de beste trainer waar je  onder gespeeld hebt en waarom: ‘Henk Jonker bij Corenos in de B- junioren, die sprak nooit,  dat paste mij prima. Verder Hemmo Battjes, die liet me gewoon vrij voetballen en begreep heel goed hoe ik in elkaar zat.”
Een voetbalwedstrijd zonder publiek is.. : ‘Voetbal zonder emotie.”
Wat zijn naast het voetballen jouw verdere hobby’s: ‘Voornamelijk zelf sporten en lezen.”
Er komen steeds meer fouten over de Dam-demonstratie naar buiten. Dat betekent dat  Halsema af moeten treden : ‘Ach, is al genoeg over gezegd en geschreven.”
Je begint aan je derde jaar als trainer van ZEC. Jullie liggen wel/niet op koers wat betreft de doelstellingen die er zijn gemaakt: Op drie mei 2018 heb ik gezegd dat we 2 senioren elftallen wilden realiseren in 5 jaar tijd.  We hadden toen nog maar 1 elftal. Inmiddels hebben we 3 senioren elftallen en een dames team in 3 jaar tijd. De vereniging heeft weer kleur, fundament ligt er, we blijven groeien en sponsoren weten ons weer te vinden. In dat opzicht liggen we voor op onze doelstellingen. We willen ons nu richten op het prestatie voetbal voor ZEC- dames en ZEC 1 en 2. Dat is mogelijk, want we hebben daar  de kwaliteit en de stafleden voor.”.
Vanaf 9 juni de hele maand juni voetbal op TV wordt jij wel/niet blij van: ‘Geen behoefte aan.”
Wat vind jij persoonlijk het vervelendste aan alles rond het coronavirus: ‘Beperking van vrijheden.”
Er komen steeds meer Duitse trainers naar Nederland. Dat is een momentopname of doen we in Nederland iets verkeerd : ‘Denk dat het alleen maar goed is, andere keukens, overal valt iets van te leren, mits je ervoor openstaat.”
Bij wie zou jij wel  als trainer in de keuken willen kijken en waarom: ‘Herr Pep’, hij inspireert.
Verbaast het jou dat Hoffenheim en Alfred Schreuder niet samen verder gaan i.v.m. opeens een in inzicht : ‘Geen idee, ken de situatie niet goed genoeg.”
Kees Pranger, jou bekend, ziet het clubhoppen als iets wat bij deze generatie past. Deel jij Kees zijn  mening ..: ‘Uiteraard.  Generatie Y en Z vragen andere waarden dan ons vroeger. Het is de kunst om spelers enthousiast te houden, te accepteren als ze weer willen vertrekken. Spelers bij ons zijn ook benaderd, zeggen dat gewoon tegen me en ook door wie ze benaderd zijn. Het is dan aan ons om te zorgen dat ze het naar hun zin hebben, dat we weten wat ze willen, wat hun uitdaging is en wat hun kernwaarden zijn waarom ze bij ons willen spelen.  Dat kost veel energie, maar hierdoor blijven ze wel en trekken we ook weer nieuwe spelers aan.”
Ajax heeft als vervanger van Donny van Beek de eerder vertrokken Klaassen op het oog. Bijzonder of : Geen mening over, tijd zal het wel leren als hij verkocht is.”