Martijn Elzinga (voetbaltrainer) voelt zich thuis bij Loppersum ."

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Martijn Elzinga begint aam zijn vijfde seizoen als trainer van het tweede team van Loppersum. Een team waar hij al vele successen mee heeft behaald en waar hij in de vijftien vragen over vertelt wat daar zijn volgende doel mee is.  

                                                                   elmar

Martijn waar en wanneer ben je geboren: ‘Ik ben geboren op 15 augustus 1984 in Delfzijl 
Kun je wat vertellen over je eigen voetbalcarrière:Als jeugdspeler begonnen in de E pupillen van SV de Heracliden in mijn woonplaats Uithuizermeeden. Via verschillende KNVB jeugdselecties en via de Voetbalschool van de voormalig profclub BV Veendam in de  jeugdopleiding van VV Appingedam beland.  Als senior nog wat wedstrijden voor SV de Heracliden 1 , 2 , en 3 gespeeld en na wat blessures al vroeg gestopt. Daarna als scheidsrechter voor de KNVB gefloten. Toen ik daar het echte team gevoel begon te missen gestart als trainer. Dit heeft mij via opnieuw Heracliden gebracht bij achtereenvolgens Corenos jeugd , SC Loppersum 2,  VV Usquert 1, Heracliden 2  DVC Appingedam A1 en de laatste 4 seizoenen opnieuw SC Loppersum 2.”
Wat doe je in het dagelijks leven: ‘Ik ben vanaf 2003 werkzaam voor Stichting Zwembaden Eemsmond en werk hierdoor in zwembad De Dinge  te Uithuizen en Zwembad De Breede te Warffum.”
Wat zijn voor jou tot nu toe de drie mooiste momenten als voetballer/trainer geweest  : Een aantal momenten kunnen hier genoemd worden.  Als assistent van Jeroen de Munck bij Heracliden 1 de promotie naar de 2e Klasse meegemaakt.  Voor mij persoonlijk zijn de mooie seizoenen met Loppersum 2 de allermooiste.  Met een promotie naar de res 2e klasse als hoogtepunt. “
Wat zijn naast het voetbal  jouw verdere hobby’s: ‘Voetbal is mijn grote hobby. Kijk veel op tv en kom veel op de amateurvelden . Daarnaast mag ik op vrijdagavonden graag bij zaalvoetbal zijn en fluit daar ook nog geregeld wedstrijden voor De Heracliden. “
De regering de heeft  de problematiek rond het coronavirus wel/niet goed   aangepakt en waarom: Ik denk dat je niet kan zeggen wat goed of fout is in deze crisis. Het is vreselijk moeilijk om de juiste afwegingen te maken. Ik zou niet graag die beslissingen nemen die het huidige kabinet moet nemen.”
Hans Kraay noemde FC Groningen een mooie club voor Afellay. Eens of oneens en waarom: ‘Oneens. Die beste jongen is te vaak geblesseerd geweest en al jaren niet meer op  niveau kunnen spelen. FC Groningen kan beter investeren in jongere spelers.”
Ik las in de VI dat de BVO’S het zonder publiek lastig gaan krijgen. Denk je dat er meerdere het voorbeeld van FC Groningen, gedwongen ontslagen, moeten volgen: ‘Dit kan haast niet anders. Lijkt me sterk dat Groningen de enige zal zijn.”
De bekerfinale tussen FC Utrecht en Feyenoord op Bonaire spelen is een krankzinnig plan of een goed idee:Bizar! Krankzinnig. “ 
Wat vind jij persoonlijk het vervelendste aan alles rond het coronavirus:De 1.5 meter samenleving. Er is werkelijk niets aan.
Het Nederlands voetbal heeft zich volgens AD-journalist Sjoerd Mossou een slechte dient bewezen door de competitie te snel op slot te gooien. Wat is jouw mening ‘Dat denk ik ook. Overal beginnen de competities weer. Iets te snel beslist lijkt mij.”
Dat de regels wat versoepelt zijn richting de horeca enz is een wel/niet goede zaak :Goede zaak. Zaken krijgen het al zwaar genoeg. Hopen dat ze hierdoor weer genoeg inkomsten krijgen om de kop boven water te houden.
Een voetbalwedstrijd zonder publiek is.. :Dodelijk saai en zeer vervelend om naar te kijken.”
Dat spelers van club naar  club hoppen maakt het amateurvoetbal steeds meer kapot of is dit wat ook bij het amateurvoetbal van nu hoort: ‘Dat je als speler het beste uit jezelf wilt halen begrijp ik. Maar dat er bij verschillende clubs betalingen plaats vinden aan spelers vind ik vreselijk. Erger me daar kapot aan.”
Wat verwacht je van het seizoen 20/21 voor het amateurvoetbal in Nederland en voor jouw team, Loppersum 2,   in het bijzonder:Hopen dat we in september weer normaal los kunnen . Verwacht dat we met Loppersum een boeiende fase ingaan. Met David van de Kam als nieuwe hoofdtrainer heeft de club denk ik een goede zet gedaan. Daarnaast gaan verschillende jongens uit het tweede  een echte kans krijgen bij het 1e elftal. Daar doe je het als 2e trainer ook voor.  M.b.t. het 2e elftal moet ik kijken hoe de jeugd die door gaat komen de stap gaat maken binnen  het seniorenvoetbal. Ik heb er in elk geval onwijs veel zin in om met die jongens aan de slag te gaan.”