Hans Paapst (teamleider De Heracliden): ' het amateurvoetbal zal er uit gaan zien alsof er nooit iets is gebeurd.” ' ."

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Hans Paapst was jarenlang de vaste assistent-scheidsrechter bij het eerste elftal van De Fivel. Maar nu is hij al weer geruime tijd teamleider bij De Heracliden in zijn woonplaats Uithuizermeeden. Over het verschil tussen twee onderdelen in het amateurvoetbal en nog veel meer vertelt Hans in de vijftien vragen aan ..

        hapa

Hans  waar en wanneer ben je geboren: ‘Ik ben geboren op 14/06/1968 in ’t Zandt”.
Kun je wat vertellen over je eigen voetbalcarriere: ‘ Altijd voor De Fivel gespeeld tot een blessure er voor zorgde dat ik rond mijn 28e moest stoppen. Zowel in het eerste als tweede elftal van De Fivel gespeeld”
Teamleider of Assistent-scheidsrechter en waarom: ‘Op dit moment Teammanager, mensen hebben op de assistent zoveel aan te merken, dat is soms gewoon niet leuk meer. Was in mijn tijd als assistent-scheidsrechter  ook al zo. Kon het goed van mij afzetten totdat ik privé werd aangesproken op "mijn vlaggen" vanaf die tijd is teammanager een betere functie voor mij.”  
Wie was de beste trainer waar je  onder gespeeld of mee samengewerkt  hebt en waarom: ‘Alex van der Galiën  samen met Ronald Vermeulen. Die konden met zijn tweeën een wedstrijd goed lezen en met een enkele omzetting een wedstrijd doen kantelen. Ze zagen dit ook heel snel in een wedstrijd en grepen dan direct en goed in.”
Wat doe je in het dagelijks leven: ‘Toastbakker bij Van der Meulen in Hallum.” 
Wat zijn naast het voetballen jouw verdere hobby’s: Ik mag graag naar vliegtuigen kijken,  zowel militair als burgervliegtuigen, ben regelmatig bij Vliegbasis Leeuwarden en op Schiphol te vinden.”
Moeten de Boa’s wel/niet beter uitgerust worden met wapenstok en pepperspray: ‘Als ze de taken van de politie moeten overnemen moeten zei ook die middelen tot hun beschikking hebben die de politie ook heeft. Maar het probleem is in mijn ogen dat er te weinig politie is, was dit niet het geval geweest had je de boa's ook niet gehad.”
Het coronavirus is door de regering wel/niet onderschat: ‘Zeer zwaar onderschat, er werd in het begin zelfs gezegd dat het een "griepje" was, te laat beademingsapparatuur, mondkapjes, testmogelijkheden e.d  besteld en dat  vind dat nogal wat. “
De bekerfinale tussen FC Utrecht en Feyenoord op Bonaire spelen is een krankzinnig plan of een goed idee: Seizoen is over, dus belachelijk idee.”
Wat vind jij persoonlijk het vervelendste aan alles rond het coronavirus: ‘Heb er niet zoveel problemen mee, alles gaat zijn gangetje, het hapje eten buiten de deur halen we wel weer in.”
Het Nederlands voetbal heeft zich volgens AD-journalist Sjoerd Mossou een slechte dient bewezen door de competitie te snel op slot te gooien. Wat is jouw mening: ‘achteraf kijk je een koe  in de kont, het is nu zo beslist dus punt.”
Edwin Goedhart , de arts van de KNVB en het Nederlands elftal analyseerde bijna vijfhonderd Eredivisie-duels en interlands, voordat hij concludeerde dat voetbal ook in tijden van corona een veilige sport is. Ben je het hier mee eens: ‘Komt niet overeen met wat het RIVM zegt, voetbal op anderhalve meter gaat hem niet worden lijkt mij, het advies veranderd ook per week of dag, lastig om er wat zinnigs van te zeggen. “
Denk jij dat er ook amateurclubs om gaan vallen door het coronavirus: ‘Nee dat denk ik niet, hoewel kantine inkomsten vallen nu wel weg natuurlijk, maar denk niet dat clubs omvallen .”
Dat spelers van club naar  club hoppen maakt het amateurvoetbal steeds meer kapot of is dit onzin: ‘Eeuwige clubliefde bestaat (helaas) niet meer, maar om nu te zeggen dat het voetbal kapot gemaakt wordt gaat mij ook weer wat te ver, ze hoppen de ene keer weg en de andere keer hoppen ze (weer terug)naar je eigen club.”
Wat verwacht je van het seizoen 20/21 voor het amateurvoetbal in Nederland en voor De Heracliden in het bijzonder: ‘Ik verwacht dat we onderkant linkerrijtje eindigen en op tijd veilig zijn. In tegenstelling tot eerdere seizoenen, denk dat wij bij Hera er wat sterker op worden, en de rest van het amateurvoetbal zal er uit gaan zien alsof er nooit iets is gebeurd.”