Tiemen Vriezema (speler SV Bedum Oldstars ) Veronica Inside is wat mij betreft boulevardpers.”

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Tiemen Vriezema is een van de ‘buitenlanders’ die bij de SV Bedum Oldstars voetbalt. Sinds enkele maanden woont hij namelijk in Delfzijl. Maar dat was voor de oud-speler van het eerste elftal van CVVB geen reden om zijn lidmaatschap op te zeggen en waardoor hij  met grote regelmaat op de woensdagochtend zijn nog steeds aanwezige kwaliteiten kan laten zien.

                                                     vriti
Tiemen waar en wanneer ben je geboren: ‘Ik ben  geboren in Bedum op 22-2-1951.”
Kun je wat vertellen over je carrière als voetballer:Mijn  voetbalcarrière is als 8 jarige begonnen bij CVVB, daarna alle elftallen doorgelopen tot het 1e elftal,  waarin ik een aantal jaren heb gespeeld, zelfs nog een tijdje met mijn broer Menno. Hij stond bekend als Nootje, oud Bedumers kennen hem wel. Helaas leeft hij niet meer.  Met het 1e elftal zijn we ook nog kampioen geworden, net als met het 3e elftal waar ik ook nog een tijdje in heb gespeeld. Al met al heb ik een fantastische tijd gehad bij CVVB.”
Wat waren je werkzaamheden voordat je met pensioen ging:Begonnen bij loonbedrijf Smedinga, daar 4 jaar gewerkt. Daarna kwam ik bij het gasbedrijf Hunsingo eerst als grondwerker en kraanmachinist. Nadat Hunsingo werd overgenomen door Edon, wat later Essent werd heb ik me opgewerkt tot monteur.  De laatste 10 jaar bij Enexis zat ik bij preventie graafschade en daar heb ik een heerlijke tijd gehad. Veel vrijheid, veel contacten met aannemers, boeren etc.”
Wie was de beste trainer waar je onder gespeeld hebt en waarom:Kan zo niet de beste trainer noemen, maar wel de leukste en dat is Geert Noeken. Wat hebben we veel gelachen!!”
En hoe bevalt het in de grootste havenplaats van de gemeente Delfzijl:  ‘Het gevoel  moet nog wel wat komen. Maar...... eigenlijk wonen we in Farmsum!!. Er is altijd  genoeg te beleven, we wonen nl.  aan het water,  waar veel bootjes liggen.”
Veronica Inside of Studio Voetbal en waarom : ‘Studio Voetbal: dit is interessanter en serieuzer. Het gaat altijd over voetbal en dat is  bij V.I. anders, dat is wat mij betreft boulevardpers.”
Wat zijn naast  het  Walking Football  jouw verdere hobby’s : ‘Voor de beweging fiets en wandel ik veel. Sport op tv kijken doe ik ook graag, vooral wielrennen. En natuurlijk ook voetbal!!”
Dat Cambuur en De Graafschap niet promoveren is wel/niet terecht:Niet terecht, ze hadden moeten promoveren.”
Wat is in jouw ogen de beste speler in de eredivisie en waarom:Op dit moment Donny v.d. Beek, hij heeft goed spelinzicht, en als mens een goed karakter.”
De regering heeft de problematiek rond het coronavirus wel/niet goed aangepakt :Deze intelligente lockdown vind ik goed aangepakt, we hebben voor mijn gevoel nog genoeg bewegingsvrijheid. Maar het knuffelen met en het aanraken van onze dochters en kleinkinderen mis ik wel heel erg.”
Met wie zou jij wel een dag willen ruilen en waarom: ‘Ik wil met niemand ruilen, ik ben zeer tevreden met mezelf.”
Cruyff, Maradonna of Messi. Wie en waarom is in jouw ogen de beste: ‘Cruyff; ik vind hem een totaal speler, dat ligt me wel.   Maradonna en Messi zijn ook prima voetballers, maar zij moeten het echt van momenten hebben.”
De beroepsgroep betaald voetbal moet wel/niet gesteund worden door de regering : ‘Geen regeringssteun, misschien kort door de bocht, maar ze moeten leren zichzelf te bedruipen.”
Wat vind jij persoonlijk het vervelendste aan alles rond het coronavirus:Tot nog toe nog  geen grote problemen. Wel hoop ik dat we er  weer gauw met de camper op uit kunnen om  ons mooi Nederland verder te  ontdekken!!”
Wat wil je verder nog in deze rubriek kwijt:Dat ik iedereen binnen het WF mis!!”