Christaan Buntjer(bestuurslid Corenos) wil met Corenos de stijgende lijn voortzetten

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Christaan Buntjer is sinds het seizoen 2018-2019 voetballer/keeper af maar is verder gegaan als bestuurslid bij  de v.v. Corenos. Over wat hij van die ‘move’ en ook andere zaken komt aan bod in de vijftien vragen aan ….

                           buch
Christiaan waar en wanneer ben je geboren: ‘Ik ben op 16 november 1990 te Delfzijl.” 
Opeens was het voor jou einde voetbalcarriere. Hoe kwam dat:Door meerdere malen dezelfde blessure te hebben gehad ben ik gestopt als actief speler.” 
Wie was de beste trainer waar je onder gespeeld hebt en waarom: Ik heb best veel trainers zien komen en gaan, ik heb niet echt een voorkeur. Als ik toch moet kiezen ga ik voor  Marco Pesiwarissa. Hij is gedreven in het vak als trainer, met prima oefenstof.”
Noem de voor jou drie beste keeper ooit en waarom jouw keuze : Van der Sar, Neuer, Oblak. Deze keepers  heb ik gekozen omdat ze hebben  bewezen dat ze op het hoogste niveau kunnen presteren. “
Wat doe je in het dagelijks leven:Ik werk als logistiek medewerker bij Vermaat. Vermaat is gespecialiseerd in horeca op locaties zoals bedrijven of restaurant, feest en partijen.”
Wat zijn naast het voetballen jouw verdere hobby’s:Luister graag muziek, of ik zet Netflix even aan voor een goede serie.”
Ik had vijf jaar geleden niet verwacht dat ik bestuurslid bij Corenos zou worden:  ‘Nee dat had ik zeker niet verwacht. Maar vind het wel leuk om te doen. Het was allemaal nieuw voor mij maar stapje bij stapje leer je steeds meer.”
Voor welke maaltijd mogen ze je wakker maken:Patatje oorlog gaat er zelfs  in de vroege morgen wel in.”
Begrijp jij dat de keuze van de KNVB  met betrekking tot het wel/niet promoveren in het betaald voetbal:Ja begrijp ik wel. Het is natuurlijk sneu voor de graafschap en Cambuur, die 1e en 2e stonden. Er zijn ergere dingen in de wereld gaande.”
De ‘transferperiode’ in het amateurvoetbal is weer aangebroken. Dat wordt steeds gekker of is dat steeds meer iets van deze tijd dat spelers verkassen:Ik vind dit zelf altijd een rare periode. Trainers of teamleiders die pogingen wagen om spelers van andere clubs weg te trekken vind ik niet fair. Maar als een speler s  zelf weg wil om het echt hogerop te proberen , moet je als club juist  niet moeilijk doen en ze laten gaan.” 
Wat vind jij persoonlijk het vervelendste aan alles rond het coronavirus: ‘Het dingen kunnen ondernemen zoals vakantie of uit het niets naar de dierentuin. Je kunt nu echt niet zomaar ergens heen en denken ik ga dat doen. Nu moet je je aan allerlei regels houden. “
Het kunstgrasveld is voor Corenos wel/niet de redding van de club geweest :Dat weet ik niet, we hebben veel meer mogelijkheden als club. Je kunt altijd trainen, wedstrijden worden niet afgelast. Redding wil ik niet zeggen maar het maakt het voor de club wel makkelijker.”
Wat is jouw muzikale voorkeur : ‘Nederlandstalig.
Het Nederlandse voetbal heeft zich ernstig in de vingers gesneden na de uitbraak van het coronavirus. Dat stelt sportmarketeer Chris Woerts. Eens of oneens en waarom: ‘Oneens. Wat moest de KNVB anders doen? Ik vind wel dat er altijd een winnaar moet komen omtrent het kampioenschap/bekerfinale. Die kun je in een later stadium wel inplannen. Zoals het nu gaat on Duitsland, prima toch?”
Wat verwacht je van het seizoen 20/21 voor het amateurvoetbal in Nederland en Corenos in het bijzonder:Dat we met Corenos de stijgende lijn blijven voortzetten. Week na week bekijken of we stapjes kunnen maken als club. Ik wil er nog aan toevoegen dat een bedankje naar alle vrijwilligers van de vv Corenos wel op z’n plaats is. Mannen zoals Joep Schlukebir en Frits Meeuwis, en dan ben ik nog veel  namen vergeten , zijn mensen  die  zich al jaren  inzetten voor Corenos en de vereniging nog mooier maken dan dat het al was. Bedankt daarvoor!”