Aalderik Venhuizen (speler SV Bedum Oldstars): 'De regering mag van mij wel wat strenger zijn."

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Aalderik Venhuizen is niet alleen voetballer binnen de SV Bedum Oldstars. Op de woensdagochtenden dat echtgenote Dineke gastvrouw is hij al vroeg paraat voor wat hand en spandiensten zoals het op de juiste wijze plaatsen van een volle koffiecontainer. Over dit onderwerp gaan de vijftien vragen aan Aalderik niet maar wel komt zijn lange carrière in het eerste elftal en het, samen met Dineke , bezoeken van Polen aan bod.   


         venalWaar en wanneer ben je geboren: ‘15 november 1947 aan de Walfriduslaan in Bedum.”

 Kun je wat vertellen over je carrière als voetballer: ‘Als voetballer mocht ik voor de eerste keer op 15 jarige leeftijd meedoen met het 1e elftal, Dit was een degradatiewedstrijd tegen B.S.V.V. Bovensmilde. Uitslag 0-1. Als B junior heb ik afwisselend gespeeld in het 1e en A junioren. Vanaf mijn 19e tot 36 jaar heb ik in het 1e gespeeld, daarna langzaam  afgezakt naar de veteranen. Een geweldige tijd, vooral de contacten en de reizen naar Polen. Een echte vriendenclub.”

Wat waren je werkzaamheden voordat je met pensioen ging: ‘Ik was schilder eerst bij Dijkema en Groefsema daarna bij de gemeente Bedum en verder ben ik  bijna 30 jaar bij de vrijwillige brandweer van Bedum actief geweest.”

 Wie was de beste trainer waar je onder gespeeld hebt en waarom: ‘Er waren veel goeie trainers, maar de leukste en gezelligste was Geert Noeken.”

 Het Walking Football is voor mij: ‘Het Walking Football is een leuke bezigheid je kan winnen, gelijkspelen en ook wel verliezen, maar de P van plezier staat voor mij voorop.”

 Wat zijn naast het Walking Football  jouw verdere hobby’s : ‘Tuinieren, filmen en fietsen. Zelfs op de fiets ,met enkele anderen waaronder onze zoon Jan,   al een sponsortocht gemaakt naar Polen, ruim 900 km in zes  dagen.”

 Je gaat samen met Dineke met regelmaat naar Polen kun je daar iets meer over vertellen: ‘Heb je even, daar kan  ik wel een boek over schrijven, maar laat ik het maar kort houden. Onze eerste contacten in Polen  was met de veteranen van C.V.V.B., daarna met de brandweer omdat de oude brandweerauto van Bedum werd geschonken aan een klein plaatsje Krecko. Dankzij onze Poolse lessen konden we op huis, tuin en keukenmanier met hun communiceren. Inmiddels gaat dat beter. Dineke was kraamverzorgster en had wel belangstelling voor de zorg in Polen. Zo kwamen we in contact met  een kindertehuis,  gezinnen met gehandicapte kinderen en een kleuterschool. En dan begint het inzamelen van kinderkleding, kraampakketten, speelgoed  en zelfs voor de brandweer kleding en andere materialen. We hebben er zelfs  een ambulance heen gebracht ( gekocht door de burgemeester van Zbaszynek.) en deze natuurlijk volgepakt met hulpgoederen. Sinds kort hebben we contact met een tehuis voor gehandicapte meisjes/vrouwen, we zijn daar altijd zeer welkom, erg bijzonder.”

 Had je vroeger een idool en zo ja, wie was dat: ‘jazeker Johan Neeskens en Johnny Cash.”

 De regering heeft de problematiek rond het coronavirus wel/niet goed aangepakt : ‘Op zich wel goed, maar van mij mogen ze iets strenger zijn met de drukte hier en daar.”

 Wie van je teamgenoten binnen  de SV Bedum Oldstars is jouw ‘vervelendste’ tegenstander en waarom: ‘Gelukkig niemand.”

 Dat de politie vanwege drukte op een zomerse zaterdag in deze tijd in moet grijpen is:  ‘Correct, zolang er nog mensen zijn die het  gevaar van deze ziekte niet erkennen zal het nodig zijn.”

 Dat ze in Veronica Inside alles en iedereen aan durven pakken is ook  wel/niet mijn ding : ‘Nee niet mijn ding soms gaan ze wel iets te ver.”

 Wat vind jij persoonlijk het vervelendste aan alles rond het coronavirus: ‘Het contact met kinderen en kleinkinderen en met name het knuffelen en verder de sociale contacten met vrienden en natuurlijk de soos op zaterdagmiddag.””

 Wat wil je verder nog in deze rubriek kwijt: Ik hoop dat er snel een vaccin of medicijn is tegen corona  en we in september weer kunnen beginnen.”