Tonnie 'der bomber' Niemeijer scoort altijd

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Tonnie Niemeijer wordt ‘der Bomber’ genoemd .. Dat is gezien zijn scorend vermogen niet raar. Daarom was het ook vreemd dat hij twee jaar geleden niet voor het Oranje dat Nederland op het WK moest vertegenwoordigen werd gevraagd. Want die gemiddeld er op een voetbalmorgen er vijf intrapt was Nederland gewoon wereldkampioen geworden.

                                            tonbo

 Waar en wanneer ben je geboren: Ik ben geboren op 19 augustus 1951 en mijn wiegje stond in Treebeek, dat ligt in de provincie Limburg. Ik heb tot mijn 9de jaar in Treebeek gewoond en vanwege het werk van mijn vader zijn we toen naar het Noorden verhuisd. Eerst woonden we in de stad Groningen en een paar jaar later zijn we naar Bedum verhuisd."
Kun je wat vertellen over je carrière als voetballer: 'In Limburg voetbalde ik nog niet, toen ik in Bedum kwam wonen ben ik gelijk naar de A junioren gegaan. De uitwedstrijden waren het mooist, we gingen altijd met een busje van onze jeugdleider Jacob Kuiper naar de uitwedstrijden. In deze tijd zou het onverantwoord zijn om met ons allen in zo’n busje te rijden. Later heb ik in het 4de elftal gespeeld, maar dat beviel me niet echt omdat er allemaal oudere spelers in zaten. Toen heb ik een andere hobby opgepakt en ben ik begonnen met hardlopen."
Wat waren je werkzaamheden voordat je met pensioen ging: 'Ik heb 25 jaar bij Philips Groningen gewerkt.
Maar omdat er op een gegeven moment gereorganiseerd moest worden kon ik naar Philips Hoogeveen of Drachten, maar aangezien mijn vrouw de Bedumer  ‘Schaive Toorn’  moest zien heb ik daar voor bedankt. Gelukkig kreeg ik een baan aangeboden bij Apparatenfabriek Bereila in Bedum. Helaas ben ik later na een ziekte periode van jaren afgekeurd. Na de ziekte periode ben ik nog jarenlang met veel plezier  vrijwilliger geweest bij de bibliotheek in Bedum."
Wie was de beste trainer waar je onder gespeeld hebt en waarom: 'In de A junioren was dat jeugdleider en trainer Jacob Kuiper. Hij had een bijnaam bij ons in het elftal genaamd Max Merkel omdat hij super hard was op de trainingen. Nu is natuurlijk onze Nanno Kranenborg die het super doet met zijn jongens."
Het Walking Football is voor mij: 'Het uitzien naar de woensdagochtend om weer te voetballen met elkaar en de onderlinge contacten met elkaar. Dat is echt geweldig want dat heb ik mogen vernemen toen ik 4 jaar terug voor mijn revalidatie naar Beatrixoord in Haren moest en er elke week een Oldstar mij daar heen bracht en weer ophaalde. En ik denk altijd aan de P van Plezier! Plezier hebben we gelukkig en plezier is mooi maar scoren is en blijft ook mooi.  
Wat zijn naast het Walking Football jouw verdere hobby’s: 'Ik ga graag wandelen en we maken veel fietstochten. Ook mag ik graag een goed boek lezen.
Wanneer ik op een training niet heb gescoord dan: 'Is de verloop van de woensdag slecht en dan denk ik : Hoe komt dat? Wat deed ik verkeerd? Maar een week later ga ik weer met plezier naar de training."
Had je vroeger een idool en zo ja, wie was dat: 'Ja ik had eigenlijk 2 idolen, dat zijn Johan Cruyff en Wolfgang Overath van FC Köln. Ik had vroeger zelfs mijn haar precies zoals Wolfgang Overath geknipt."
De regering heeft de problematiek rond het coronavirus wel/niet goed aangepakt.: In mijn ogen hebben ze het goed aangepakt en ik hoop dat we er stapvoets weer op vooruitgaan. "
Wie van je teamgenoten binnen de SV Bedum Oldstars is jou “vervelendste”tegenstander en waarom:'Jan van Dijk, omdat het net een blok beton is die je niet kan passeren."
Cruyff, Maradonna of Messi. Wie en waarom is in jouw ogen de beste: 'Johan Cruyff  is en blijft de beste speler voor mij. In al zijn wedstrijden maar ook zijn uitspraken waren scherp."
Je krijgt de VI altijd van Bram. Wat vind je het meest leuke aan dat blad. 'Ik blijf nu op de hoogte van binnen en buitenlands voetbal en dat vind ik wel leuk. En de rubriek Anno is erg interessant:  dat gaat over voormalige voetballers en over hoe het hun nu vergaat."
Dat ze in Veronica Inside alles en iedereen aan durven pakken is ook wel/niet mijn ding: 'Dat is zeker niet mijn favoriete programma dus ik kijk hier niet naar."
Wat vind jij persoonlijk het vervelendste aan alles rond het corona virus: 'Het niet samen zijn met mijn kinderen en kleinkinderen, ik mis het samenzijn en de gezelligheid. Het afstand houden vind ik toch heel moeilijk soms maar samen komen we er doorheen. En ik mis de trainingen bij Walking Football en de contacten met de jongens daar. Gelukkig is de groepsapp regelmatig  in werking en houden we zo contact met iedereen."
Wat wil je verder nog in deze rubriek kwijt: 'Naar aanleiding van het 5 jarig bestaan van Walking Football tijdens een etentje ben ik uitgeroepen tot topscore van de club. Hiermee was ik zeer verrast en heb toen een geweldige avond gehad. En ik hoop dat we met elkaar door deze crisis heen komen en elkaar in gezondheid weer zien tijdens een mooie zonnige zomer."