Cor Smid ,de 'Panna-koning' van de SV Bedum Oldstars

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Met Cor Smid heb ik absoluut een ‘match’. Cor is namelijk een voetballer die kan genieten van het geven van een panna maar die ook kan genieten wanneer hij op dat gebied de ‘sjaak’ is. Verder is Cor een speler die je er door zijn scorend vermogen prima in je team bij kunt hebben.

                 cosm
Cor waar en wanneer ben je geboren: ‘Op ‘Sint Martinus’, 11 november 1951,  in het RK Ziekenhuis in Groningen  maar opgegroeid in Bedum.”
Kun je wat vertellen over je voetbalcarriere: ‘Het begon allemaal op straat (blokjes voetbal) en op het speelveldje aan de Burchtplein in Bedum. Op dat veldje begonnen we direct na schooltijd te voetballen en na de warme prak 's avonds opnieuw totdat het schemerig werd. En daarna was er de ‘derde helft die bestond  uit lekker ouwehoeren en (schuine) moppen vertellen
Wat waren je werkzaamheden voordat je met pensioen ging: Ik heb mijn hele werkzame leven bij Scholma Druk in Bedum doorgebracht, dus in de grafische industrie. In die periode groeide dat bedrijf van ca. 20 naar 70 man personeel en ik heb daar de hele omvorming van de loden handletters naar het digitale tijdperk meegemaakt. Dus van ambacht naar hightech industrie. Heb daar diverse functies gehad zoals ordermanager, planner en later als technisch bedrijfsleider."

Wat is bij het WF je 'vervelendste' tegenstander en waarom: Nou de vervelendste wil ik hem niet noemen maar voor mij wel de lastigste en dat is Wessel Hoeksema. Die man lukt het nu heel vaak om mijn doelpogingen te dwarsbomen en dat tot zijn grote plezier. Vroeger was dat echter wel anders toen Wessel nog doelman was van de A junioren van Middelstum. Toen heb ik wel de eer gehad om als spits van de A junioren van CVVB hem diverse keren te verschalken. Maar ja, toen waren de doelen ook wat groter als nu bij het Walking Football."

Het Walking Football is voor mij: 'Een heel gezellige en sociale bezigheid en tevens, op de wijze zoals wij het in Bedum doen, een goede manier om aan je conditie te werken. Hoop het nog lang te doen. Wat zijn naast het Walking Football  jouw verdere hobby’s : 'Wandelen in de natuur en dan proberen om vogels en andere dieren te fotograferen, tuinieren en om met onze boot rond te toeren. Dan zie je Nederland soms op een heel andere manier. Verder lijkt het me leuk om nog een keer een lange buitenlandse campertrip te maken. In 2014 hebben we bijna 9 weken met een camper door Nieuw Zeeland gereisd en dat was een hele fijne belevenis."
Wat is jouw muzikale voorkeur   : 'Ben echt een fan van de jaren 60 en 70 muziek. Eagles, Dire Straits, Rolling Stones, Golden Earing, Cuby and the Blizzards enz."
Had je vroeger een idool en zo ja, wie was dat: Ja dat was voor mij zonder meer Willem van Hanegem, fantastische techniek en dat met alleen een linker been.
Stond altijd op de juiste plek en als het nodig was was hij niet te beroerd om eens aan de noodrem te trekken.
En niet te vergeten z'n geweldige humor."
De regering heeft de problematiek rond het coronavirus wel/niet goed aangepakt :' Ik denk in grote lijnen dat ze het goed hebben aangepakt. Je kunt het natuurlijk met zoiets ongrijpbaars nooit helemaal goed en foutloos doen maar ik heb er vertrouwen in!"
Louis van Gaal begrijpt er niets van dat de KNVB heeft besloten om de bekerfinale niet te laten spelen dit seizoen. Eens of oneens: 'Eens."
Volg jij het eredivisie en zo ja wie is dan je favoriete speler : 'Ik volg het wel op tv en ga af en toe naar FC Groningen. Favoriete speler heb ik niet op dit moment. Vorig jaar was dat voor mij toch wel Frenkie de Jong."
Dat het, ondanks de waarschuwingen voor het coronavirus, op veel plaatsen toch  te druk is in Nederland  snap jij dat wel of niet:'Ik snap wel als je op 3 hoog achter woont met alleen een balkonnetje dat je er wel eens op uit wilt. Maar toch moeten we met z'n allen proberen om de richtlijnen zoveel mogelijk te respecteren. Maar dat is als je in het noorden woont een stuk gemakkelijker als in het westen."
Veronica Inside of Boer zoekt vrouw en waarom: 'Doe maar Boer zoekt vrouw. Ik kijk niet zo vaak naar Veronica Inside maar op dit monent is het meer zoiets als RTL Boulevard en Shownieuws als dat het een voetbal praatprogramma is."
Wat vind jij persoonlijk het vervelendste aan alles rond het coronavirus: 'Dat ik mijn kinderen en kleinkinderen niet meer eens lekker kan knuffelen en ook de verdere sociale contacten zoals het o.a. het Walking Football gebeuren."

Wat wil je verder nog in deze rubriek kwijt: 'Dat deze interviews een leuk initiatief is. Lees het steeds met plezier en je wordt ook nog eens meer dingen gewaar van je teamgenoten! Verder hoop ik dat we straks in augustus/september allemaal in goede gezondheid weer met elkaar op het kunstgras staan!"