Reinder Haaksema wil met SIOS bouwen aan een mooi team

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Reinder Haaksema keert na dit eerder afgebroken seizoen weer terug van de vv Winsum naar SIOS uit Sauwerd. Over het hoe en waarom vertelt hij in de vijftien vragen aan waarin we verder o.a.  te horen krijgen wie hij de drie beste voetballers zijn waarmee hij samen heeft gespeelt.
re
 Reinder Haaksema in duel met , toen nog Groningen-speler, Ousama Indrissi
foto: eigen collectie Reinder
Reinder  waar en wanneer ben je geboren:Ik ben geboren in Groningen op 7 januari 1995.”
Reinder je keert vanuit  de vv Winsum terug naar SIOS. Waarom deze keuze:Ik heb een hele mooie tijd gehad bij Winsum, maar met werk en zaalvoetbal erbij is het allemaal best pittig. Daarnaast heb ik niet altijd gespeeld en wanneer ik speelde stond ik vaak op een andere positie dan ik gewend was. Bij SIOS spelen veel vrienden van me en dat lijkt me ook wel weer heel leuk.”
Wie was de beste trainer waar je  tot nu toe onder gespeeld hebt en waarom:Ik denk dat ik van mijn ‘huidige’ trainer Bert Vos het meeste heb geleerd.” 
Wie is op dit moment volgens jou de beste speler in de eredivisie en waarom : ‘Dat was Ziyech voor mij. Ik denk dat Boadu het erg ver kan gaan schoppen mits hij fit blijft”.
Wat doe je in het dagelijks leven:Ik werk nu bij een callcenter, maar wil binnenkort weer een studie gaan oppakken.”
Wat zijn naast het voetballen jouw verdere hobby’s:Ik maak graag muziek en ik ben vaak samen met vrienden. ‘Chillen’ noemen ze dat.”
Wat zijn de drie beste voetballers waar jij mee samengespeeld hebt en waarom : '‘Marcel Pannenkoek, Rogier Krohne en (in de zaal) Edu de Jonge Rosa. Marcel en Rogier hebben beide betaald voetbal gehaald en dat zie je aan alles. Je leert altijd iets als je met zulke jongens samen mag spelen. Edu was in de zaal nét even van een ander niveau dan de rest van het team en we hebben veel aan hem gehad in ons kampioensjaar.” 
Wie was/is jouw idool:Ik heb niet één uitgesproken idool. Ik vind het mooi om naar Messi en Ronaldo te kijken, maar ook naar Frenkie de Jong bijvoorbeeld. Er zijn zoveel goeie spelers en wanneer ze hun klasse laten zien, geniet ik. “
Een eredivisie  met 20 clubs+ bekerfinale  of dat wat nu uit de koker van de KNVB gerold is wat is jouw mening: ‘Een eredivisie met 20 clubs lijkt mij wel mooi!” 
Wat vind jij persoonlijk het vervelendste aan alles rond het coronavirus: ‘Ik heb veel vrienden nu al een tijdje niet gezien, dat is wel jammer. Daarnaast mis ik het voetbal uiteraard.”
Veld of zaalvoetbal : Dat is een lastige. Het zijn twee hele verschillende sporten en ik denk dat ik juist de combinatie erg leuk vind.”
Wat is jouw muzikale voorkeur :Ik luister naar veel verschillende genres, het ligt er een beetje aan in wat voor een stemming ik ben. Van techno/house tot pop, van alles wat.”
Het ludiek plan van het Holland Sport-duo ,  Frank Evenblij en Erik Dijkstra, om de eredivisie via strafschoppen uit te spelen is wel/niet te dom om over te praten  :Dat lijkt me wel een leuke en spannende oplossing. Daarnaast is het ook nog ‘coronaproof’.” 
Hans Nijland denkt dat zeker tien tot vijftien clubs het coronavirus niet  overleven. Deel jij wel/niet zijn mening: Dat zou zeker kunnen als de situatie nog lang gaat duren. Laten we het niet hopen.”
Wat verwacht je van het seizoen 20/21 voor het amateurvoetbal in Nederland en voor SIOS in het bijzonder: ‘Ik ben bang dat het nog wel even kan duren voordat alles weer terug naar het normale is. Ik hoop dat we met SIOS een mooi team kunnen bouwen en langzaam omhoog kunnen kijken.”