Herman Sahit (speler SV Bedum Oldstars) kijkt op tv liever naar De Muppetshow dan naar een praatprogramma

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Herman Sahit is een van de spelers van de SV Bedum Oldstars die buiten Bedum woont. Herman woont namelijk in Hoogezand waar hij na zijn komst uit Suriname terecht kwam. Daar, en over nog meer, vertelt de nog steeds fanatieke Herman in zijn bijdrage aan de rubriek die hij zelf leuk om te lezen vind.

                                             herr


Waar en wanneer ben je geboren: ‘
Ik ben op 13 Jan. 1951 in Marienburg geboren, een suikerplantage in Suriname. Met 14 jaar ben ik verhuisd naar Paramaribo. April 1979 op 29 jarige leeftijd vertrokken naar Nederland.”.
Kun je wat vertellen over je carrière als voetballer: ‘Op jonge leeftijd was ik altijd met voetballen bezig, want het voetbalveld is maar 100 meter van mijn huis. In Paramaribo voetbalde ik voor Puwanai een club in 1e klasse van de SVB. Een hele leuke club waar ik heel veel herinneringen over heb gehouden. Het is een vriendenclub van voetbal en tevens  buiten voetbal, want in de weekenden komen wij samen om leuke dingen te doen, en geven heel veel voor  elkaar. Tot nu toe hebben wij nog steeds contact in Nederland. In Nederland heb ik 1 jaar gevoetbald bij Hesanti een club in Hoogezand, club bestaat niet meer. Reden van het niet voetballen was dat ik in de (Silenka glasvezel fabriek) 4 ploegen zat, waardoor ik niet goed kan trainen en in de weekenden als je moet voetballen altijd vrij moet nemen. Maar, zomers hebben wij een team ( Funmakers) dan gaan wij naar toernooien  van Groningen tot Rotterdam. Vanaf mijn 50ste had ik een leuke team opgericht fc. Panazs (vader en zoons) om in de zomer te voetballen, met deze jongens heb ik hele mooie tijden gekend. Hiermee ben ik gestopt en nu is mijn zoon ermee door gegaan.” 
Wat waren je werkzaamheden voordat je met pensioen ging: ‘In Suriname  had ik  bij de ABN bank gewerkt. In 1979 in Nederland aangekomen  moest ik binnen 3 maanden werk vinden voor een verblijfs en werkvergunning. In eerste instantie  zou ik in Den Haag moeten zijn, maar door omstandigheden ben ik in  Hoogezand  terecht gekomen. Heb toen bij Silenka gesolliciteerd en werd daar  aangenomen en waar ik tot mijn pensioen gewerkt heb.”
Wie was de beste trainer waar je onder gespeeld hebt en waarom: ‘Dat was  hr. Arnhem(niet bekend bij jullie  hahaha).”
Walking football is voor mij : De  ULTIEME OPLOSSING om in beweging te zijn. Elke woensdag en zondag is het altijd yesssss voetballen.”
Wat zijn naast Walking Football je verdere hobby’s: Wandelen doe ik graag, Goeie films kijken of op zijn tijd een mooi boek. En dansen doe ik ook heel graag.
Je voetbalt ook nog bij de Suriprofs is dat niet te druk: ‘Voor mij is het niet teveel omdat ik die passie voor het spelletje heb.”
Had je vroeger een idool en zo ja, wie was dat:  ‘Elvis Presley, die man was gaaf man, die bewegingen en in zijn goede tijd ook een mooie boy.”
De regering heeft de problematiek rond het coronavirus wel/niet goed aangepakt : ‘ Ik ben wel tevreden met de aanpak. Want je hebt genoeg bewegingsvrijheid om bepaalde zaken te doen.
Wie van je teamgenoten binnen  de SV Bedum Oldstars is jouw ‘vervelendste’ tegenstander en waarom: ‘Een echte vervelendste tegenstander nee. “
Cruyff, Maradonna of Messi. Wie en waarom is in jouw ogen de beste: Maradonna vind ik de beste voetballer.”
Dat het duo Evenblij/Dijkstra een podium krijgt  om hun plan, de competitie via strafschoppen beslissen , wereldkundig te mogen maken  zegt wel/niet  iets over het huidige aanbod aan praatprogramma’s   : ‘Ken die gasten niet, boeit mij niet. Praat programma's hmmmmmm.
Dat ze in Veronica Inside alles en iedereen an durven pakken is ook  wel/niet mijn ding : 'Ook zo'n ballon blazen praatprogramma. Wordt heel veel gepraat om hun broekspijpen te vullen. Kijk liever naar de muppetshow.

Wat vind jij persoonlijk het vervelendste aan alles rond het coronavirus: ‘Dat het zolang duurt. Natuurlijk komt er een einde aan, heb mijn moeder al maanden niet gezien, woont in Utrecht.

Wat wil je verder nog in deze rubriek kwijt: ‘Dat ik het heel leuk vind om de verhalen te lezen.”