Elvis Hedžić (speler/trainer vv Nieuweschans) wil zich richten op trainerscarrière

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Elvis Hedžić voetbalt  tegenwoordig voor vijfdeklasser Nieuweschans. De  in Bosnië en Hercegovina geboren voetballer is in de 15 vragen echter eerlijk wanneer hij zegt dat hij in zijn voetbalcarriere soms voor het sportieve maar ook weleens voor het financiële heeft gekozen. Maar nu op 31-leeftijd wil hij zich meer gaan richten op zijn loopbaan als trainer.                                                   el

 

Elvis waar en wanneer ben je geboren:Ik ben geboren op 14 november 1988 in Doboj, Bosnië en Hercegovina. In 1995 ben ik met mijn moeder naar Nederland gekomen.” 
Je hebt jaren op een hoger niveau gespeelt dan nu Nieuweschans. Kun je daar wat meer over vertellen:Ik heb op verscheidene niveaus gespeeld inderdaad. Soms koos ik voor het sportieve, soms voor het financiële. Ik ben nu 31, wat ouder en wijzer, en als ik terug kon in de tijd dan had ik nooit voor het geld moeten gaan. Alles leuk en aardig, ik heb er leuke dingen mee kunnen doen, maar mijn voetbalhart heb ik er zeker mee tekort gedaan. Tevens ook mijn ontwikkeling als speler. Nu wil ik mij richten op mijn carrière als trainer en spelers proberen te begeleiden daar in. “
Wie was de beste trainer waar je  tot nu toe onder gespeeld hebt en waarom:Moeilijk te zeggen, als je een intelligente selectie hebt die de tactiek over kunnen brengen op het veld dan ben je al gauw een goede trainer. Ik had enorm veel respect voor Michel van Oostrum. Hij wist veel van het spelletje en had een enorm overwicht op de groep, deels door zijn staat van dienst als speler natuurlijk.”
Wie is op dit moment volgens jou de beste speler in de eredivisie en waarom : ‘Hakim Ziyech met vlag en wimpel. Het zou goed zijn voor alle clubs in Nederland als hij het daar in Engeland ook zou laten zien.”
Wat zijn naast het voetballen jouw verdere hobby’s:Ik heb weinig andere hobby’s. Ik werk als onderhoudsschilder op een zorginstelling. En ben vader van een zoon van drie jaar. Voetbal op tv, of op het veld is echt een stukje ontspanning voor mij.” 
Arjen Robben kan bij het Braziliaanse Botafogo een comeback maken. Moet hij dat wel/niet doen:Hij is denk ik, slim genoeg om het niet te doen. Afbreukrisico is groot, het zou zonde zijn.”
Wat zijn de drie beste voetballers waar jij mee samengespeeld hebt en waarom :Ik ga een aantal jongens zeker te kort doen. Maar ik begin met Anton Jongsma. Ik heb helaas nooit met hem in clubverband gespeeld maar wel een aantal zomerse toernooien afgegaan door heel Nederland. Wat hij met een bal kan en hoeveel rust hij in zijn spel heeft is ongekend. Op welk niveau dan ook. Maar ik geloof dat hij nooit zijn volle potentie heeft benut. Ook heb ik 2 jaar met Denny Feiken gespeeld. Dat is zeker wel de beste verdediger waar ik mee heb gespeeld. Won elke kopduel, legt ballen van 70 meter zo in je voeten en trok nooit terug maar áltijd correct op de bal. En de derde speler ga ik voor Elvis Beslic. Mijn naamgenoot. Die jongen is op een late leeftijd uit Bosnië gekomen en binnen een aantal jaren zijn hele leven op orde gebracht in een vreemd land. Hij heeft de Nederlandse taal geleerd. Getrouwd, vaste baan, huis gekocht. Echt een goed mens en een hele slimme voetballer met een mooie techniek en een neusje voor de goal. 
Wie was/is jouw idool: ‘Ik twijfel tussen Bergkamp en de originele Ronaldo. Maar het Brazilië tussen 1998 en 2002 was van wereldklasse, ik moest en zou Ronaldo zijn als we op straat aan het spelen waren.”
Een eredivisie  met 20 clubs+ bekerfinale  of dat wat nu uit de koker van de KNVB gerold is wat is jouw mening  :Ik denk dat de KNVB bang is dat de KKD nog meer aanzien verliest als de twee toppers er ook nog uit gaan. Dan wordt het wel een hele droevige bedoeling volgend seizoen. Dus ik vind het eigenlijk ook wel goed zo, hoe sneu het misschien ook is voor de desbetreffende clubs. “
Wat vind jij persoonlijk het vervelendste aan alles rond het coronavirus: ‘Dat ons hele leven op de kop staat. Maar gezondheid boven alles. Alles gaat over, ook dit.”
Met Nieuweschans gaan we in het nieuwe seizoen voor de titel omdat :Wij dit jaar al de best spelende ploeg waren alleen hadden we geen keeper waardoor we veel punten verloren in het begin van het seizoen. “ 
Wat is jouw muzikale voorkeur :In de auto en thuis luister ik veelal naar hip-hop en R&B. Maar elke voetballer geniet natuurlijk ook van Nederlandstalig. Lekker met een biertje!”
Het ludiek plan van het Holland Sport-duo ,  Frank Evenblij en Erik Dijkstra, om de eredivisie via strafschoppen uit te spelen is wel/niet te dom om over te praten  :Gelukkig gaan zij daar niet over. Dom dus.”
Hans Nijland denkt dat zeker tien tot vijftien clubs het coronavirus niet  overleven. Deel jij wel/niet zijn mening:Ik denk dat het wel mee gaat vallen. Hoop dat iedereen elkaar gaat helpen. Niemand heeft er iets aan als een club omvalt. De voetbalclubs zijn voor de gemeenten óók een belangrijke pion. Er gaan harde financiële klappen vallen dat geloof ik wel.” 
Wat verwacht je van het seizoen 20/21 voor het amateurvoetbal in Nederland:Ik verwacht dat we vanaf 1 september gewoon weer de competities mogen hervatten. Al hoop ik dat alle amateurverenigingen overeind blijven. Er zijn veel kleine clubs in de regio die het ook al moeilijk hadden vóór de Coronacrisis. Dus sponsoren met een hart voor een club, laat ze niet vallen!! “