Jaap Dekker (voetballer FC Groningen Oldstars ): Ik ben een groot fan van de Beatles.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Jaap Dekker voetbalt al vanaf het begin van het Walking Football voor de FC Groningen Oldstars. Daarnaast staat Jaap met regelmaat als toeschouwer bij de FC Bedum Oldstars langs de lijn en, zo vertelt hij in deze vijftien vragen aan,  dat hij vdoor het coronavirus  zijn bezoekjes aan de trainingen van de hoofdmacht van FC Groningen mist.

         jaap

Jaap waar en wanneer ben je geboren:   ‘Ik ben geboren in Peize op 18 september 1950  maar op 1 jarige leeftijd al verhuisd naar Groningen, en voel me een echte stadjer.”
Kun je wat vertellen over je carrière als voetballer:  ‘Ik ben  begonnen in Groningen bij VV Helpman, maar omdat ik een baan kreeg bij de PTT werd ik al snel overgehaald om bij de VV Potetos te gaan voetballen. “
Wie was de beste trainer waar je onder gespeeld hebt en waarom:  ‘Heb meerdere trainers meegemaakt zoals  Henk Bats, Louis Koorenhof en Theo Warnders. D ie was voor mij de beste, gaf een prettige training.”
Potetos  is voor mij: ‘De club waar ik jaren met veel plezier heb gevoetbald als een echte linksbuiten met het krijt aan de voetbal schoenen. Na het actieve voetbal ben ik samen met Johan (de Kuit) Kuiters nog een aantal jaren bestuurslid van deze vereniging geweest.”
Wie is volgens jou de beste speler in de eredivisie en waarom : ‘Er zijn meerdere  goede spelers, maar ik vind Dusan Tadic een hele slimme speler en erg goed in de slimme steek passes.”
Wat zijn naast je het voetballen bij de Oldstars van FC Groningen   jouw verdere hobby’s : ‘ Sinds 6 jaar is Walking Football bij de FC mijn grootste hobby, was samen met Nanno Kranenborg,  Piet Fransen en nog 9 anderen de eerste deelnemer. Daarnaast ben ik vanaf het moment in 1962 toe die vier langharige mannen in Liverpool met hun liedjes begonnen ,alle plaatjes van The Beatles gaan kopen, wat ik vandaag de dag nog steeds doe als er weer iets nieuw uitgebracht wordt. Op mijn 65e  verjaardag werd ik door mijn vrouw getrakteerd op een  5 daagse reis naar Liverpool, waar wij verbleven in het Hard Days Night hotel, een hotel met 24 uur per dag alleen maar Beatles muziek. Verder bezochten wij The  Cavern  club en het geboortehuis van Paul McCarney, en maakten een rondreis door Liverpool met The Magical Mystery Tour.
Had je vroeger een idool en zo ja, wie was dat: ‘Ja dat was John Lennon (zie boven).”
Ameland:  ‘Een prachtig eiland waar wij sinds twee  jaar de trotse bezitters zijn van een chalet op Camping Duinoord in Nes en daar verblijven wij veel tijdens de zomermaanden.”
Cruyff, Maradonna of Messi. Wie en waarom is in jouw ogen de beste:  ‘Cruyff, was een hele slimme voetballer, en een goede spelverdeler, en  had  een zeer goede techniek.”
Dat de KNVB de promotie/degradatie  voor de clubs in de eredivisie en KKD zo heeft opgelost is:  ‘Een onbegrijpelijke oplossing voor mij want ADO Den Haag en RKC Waalwijk hadden dit gezien hun prestaties niet verdiend, en Cambuur en de Graafschap hadden zeker recht op promotie.”
Snap jij dat de KNVB wil dat dit bij vooral de jeugd  winnen niet meer belangrijk is:  ‘Nee snap ik niet, ook de jeugd wil natuurlijk graag een wedstrijdje winnen.”
Wat vind jij persoonlijk het vervelendste aan alles rond het coronavirus:  ‘Persoonlijk vind ik het jammer dat ik mijn voetbal vrienden moet  missen.  De gezelligheid op de Donderdagmiddag , en het bezoeken van de trainingen in Bedum en  FC Groningen.
De beroepsgroep betaald voetbal moet wel/niet  vragen om steun vanuit de regering omdat:  ‘Betaald voetbal moet zichzelf kunnen redden.”
Wat is jou muzikale voorkeur:  ‘Muziek uit de zestiger jaren en  vooral de Britse popmuziek. zie boven  The Beatles.”
Wat wil je verder nog in deze rubriek kwijt : ‘Ik vond het leuk om mee te doen , en wens de volgende veel succes.