Ronald Jansen (speler SV Bedum Oldstars ): mijn neef Theo was beter

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Ronald Jansen is met zijn 62 jaar een van de jongere voetballers bij de SV Bedum Oldstars. Daarnaast is Ronald een volle oom van oud-prof Theo Jansen die furore maakte bij Vitesse maar met FC Twente en Ajax met twee landskampioenschappen zijn grootste successen behaalde
                                     rona

Ronald  waar en wanneer ben je geboren: ' Ik geboren op 17-07-1957 te Ede."
Kun je wat vertellen over je carrière als voetballer: 'Wegens mijn gezondheid kon ik pas op mijn 13e beginnen met voetballen. Ik was lid van voetbalclub Abstinentia in Oosterbeek. Ik was niet zo'n goede voetballer en dat kwam met name door mijn astma. Het voetballen zat wel in de familie want zes broers van mij waren beter! Ik voetbalde ook in de zaal tot mijn 50e jaar. Sinds 2016 ben ik topvoetballer bij walking football."
Wat waren je werkzaamheden voordat je met pensioen ging: 'Als 14 jarige jongen ben ik begonnen als schilder en daarna ging ik werken in de koperslagerij. Auto's was mijn hobby en vanaf mijn 20e jaar ben ik begonnen met auto's opknappen en verkopen.Daarna ben ik een eigen onderneming begonnen als autoverkoper en taxateur."
Wie was de beste trainer waar je onder gespeeld hebt en waarom: 'De beste trainer was Frans de Munck. Een goeie trainer maar hij was niet alleen gek op voetbal maar ook op de vrouwtjes."
Het Walking Football is voor mij: 'Sportieve bezigheid met veel plezier en een leuke ploeg. Lekker fanatiek spelen op een leuke manier."
Wat is volgens jou de beste speler in de eredivisie en waarom : 'Op dit moment is de beste speler  Steven Berghuis omdat hij technisch erg goed is en in alle wedstrijden een meerwaarde voor Feyenoord is.".
Wat zijn naast het Walking Football jouw verdere hobby's: 'Klussen rondom het huis en hand en spandiensten verrichten bij activiteiten in Bedum." 
Had je vroeger een idool en zo ja, wie was dat: 'Mijn idool was Willem van Hanegem. De beste middenvelder van Feyenoord. Misschien was er wel iemand beter maar ik ben wel een Feyenoorder."
Voor welke maaltijd mogen ze jou voor wakker maken: 'Draadjesvlees met rode kool en appelmoes."
Wie van je teamgenoten bij de SV Bedum Oldstars is jouw ‘vervelendste’ tegenstander en waarom:
'Jan van Dijk omdat hij nooit staat waar hij moet staan."
Cruyff, Maradonna of Messi. Wie en waarom is in jouw ogen de beste: 'Cruyff, fantastische voetballer die overal goed in was."
Dat de KNVB het voor de clubs in de eredivisie en KKD zo heeft opgelost is: Klote voor een aantal clubs , maar het is niet anders. Want er moest een beslissing genomen worden.
Als Walking Footballers willen wij nog graag onze partijtjes winnen. Snap jij dat de KNVB wil dat dit bij vooral de jeugd niet meer belangrijk is: 'Nee dat is niet goed want je hoort altijd de drive te hebben om te winnen."
Wat vind jij persoonlijk het vervelendste aan alles rond het coronavirus: '   Dat er zoveel slachtoffers vallen maar ook dat ons sociale leven stil ligt. Geen sport op veld en tv." 
Wat wil je verder nog in deze rubriek kwijt: 'Ben zeer content met het lidmaarschap van SV bedum en alle vriendschappen die hierdoor zijn ontstaan. Nauw betrokken bij de wedstrijden van het eerste elftal met als prettige  bijkomstigheid,  veel gezellligheid."