Niels Noordhof: Mijn doel is om vast in het eerste elftal van Zeester te spelen.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Binnen de lijnen

Niels Noordhof debuteerde dit seizoen in het eerste elftal van Zeester uit Zoutkamp. De voetballer werd in januari 18 maar speelde enkele weken eerder al mee in de derby tegen VVSV’09. Op zaterdag 13 februari stond de verdediger/middenvelder weer in de basis en ook nu was zijn inbreng ruim voldoende. Voor Puurvoetbalonline aanleiding om Niels Noordhof uit te nodigen voor onderstaand vraaggesprek

 image 2016 02 19 1
  Op de achtergrond ziet Niels Noordhof dat teamgenoot Johnny Abbas in duel is met een speler van Kootstertille. foto: Ommelander Courant.

Niels, jij voetbalt voor de voetbalvereniging Zeester. Heb jij ook voor de fusieclub VVSV’09 gespeeld: Ja, ik heb bij VVSV'09 gespeeld. Dit is nu mijn eerste seizoen weer bij VV Zeester.”
Jij speelde dit seizoen al een paar keer voor het eerste team van Zeester. Wat is het grootste verschil tussen de senioren en junioren:Het grootste verschil is volgens mij dat bij de senioren alles wat sneller en fysieker is.”
Je speelt bij de A-junioren centraal achterin en bij de senioren zag ik je twee keer als middenvelder. Waar gaat je voorkeur naar uit en waarom:Beide posities bevallen me wel goed, maar mijn voorkeur gaat dan toch uit naar het middenveld want dan kan je aanvallend ook iets meer inbrengen.”
Net als bij veel verenigingen zijn, door de vele regen van de laatste weken, de trainingsomstandigheden ook in Zoutkamp slecht. Hoe vervelend is dat voor jullie als A-junioren die wel competitie moeten spelen:Dat is vervelend want zo kom je niet verder, en andere team kunnen misschien wel trainen waardoor zei al wel verder kunnen zijn.”
Wat is de mooiste voetbalwedstrijd die jij ooit hebt gezien en waarom: ‘Dat is een moeilijke vraag. Ik zou het ook niet weten, heb wel meerdere mooie wedstrijden gezien kan daarom geen keuze maken.
Ajax staat op de ranglijst een punt achter PSV. Waarom worden de Amsterdammers toch kampioen:Omdat PSV nog punten gaat laten liggen in de competitie door zijn deelname aan de Champions League.
Dat Nederland zich niet heeft geplaatst voor het EK is:Slecht, ik denk je dat je met een dergelijke selectie wel verplicht bent om in ieder geval het EK te bereiken,
Wat doe je in het dagelijks leven:Ik zit nog op school. Ben bezig met mijn 1e jaar op de zeevaartschool.”
Ben je een ochtend of avondmens: ‘Ik ben een avondmens.”
Op de foto bij het verslag van Zeester-Kootstertille zag ik jou met zwarte voetbalschoenen. Puur toeval of een bewuste keuze: ‘Beide. Het maakt mij niet veel uit wat voor voetbalschoenen, maar al die kleuren hoeft van mij niet.
Als je moet kiezen tussen FC Groningen of Ajax wordt het … en waarom: Dan kies ik toch voor Ajax en dan puur op gevoel”.
De laatste weken is er veel rumoer rond het betaalde voetbal met spelers die binnen en buiten de stadions bedreigd worden. Denk je dat de limiet nu bereikt is of kan het nog erger:Dat is moeilijk te zeggen, maar ik denk dat het limiet nu wel bereikt is.
Met wie zou jij wel een dag willen ruilen en waarom:Met Messi omdat, het een geweldige voetballer is.
Is Zeester 1 jouw uiteindelijke doel of zeg jij, ik wil kijken waar mijn plafond als voetballer ligt:Mijn uiteindelijke doel ligt wel bij Zeester 1.