Advertentie


Voetbal Live Stream
Kijken Gratis.
voetballive24.nl Voetbal Uitslagen Live.

Marcel Lalkens(Noordpool) heeft alles in huis om een 'beest ' van een keeper te worden

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Eemsmond Voetbalt

Op woensdag 5 juli staat in Warffum het duel RWE Eemsmond-FC Groningen op het programma. Het duel in Warffum is het negende duel in de historie tussen het RWE Eemsmondteam en de eredivisionist dat ook dit seizoen onder leiding van Ernest Faber staat. De RWE Eemsmond-selectie is ook dit jaar weer samengesteld uit spelers van de 7 voetbalverenigingen uit de gemeente Eemsmond. Een spelersgroep waarvan de meeste spelers niet bij het grote publiek bekend zullen zijn. Vandaar dat we komende weken op www.puurvoetbalonline.nl de spelers en staf, naast het verdere nieuws rond de seizoensopening van FC Groningen tegen het RWE Eemsmondteam, via portretjes gaan voorstellen.
          image 2017 07 04
Bijna alle spelers en leden van de technische staf van het RWE Eemsmondteam zijn inmiddels voorgesteld maar op het laatste moment kwam er toch nog een wijziging in de selectie. De oud-doelman van Warffum, Rodney Ritsema, moest door privéomstandigheden besluiten om zich niet beschikbaar te stellen. Rodney Ritsema is kort geleden vader geworden en dat in combinatie met zijn werkzaamheden was voor de doelman reden om af te haken voor het duel tegen FC Groningen,
Dat zorgde dat Jur Smit kort voor de laatste training op zoek moest naar een tweede doelman achter Jacco Knol. Want de trainer van het RWE Eemsmondteam wilde absoluut met twee keepers trainen. Niet vreemd was dat Smit uitkwam bij Marcel Lalkens die als doelman van Noordpool enkele minuten later op het trainingsveld aanwezig was. De bereidheid van de jonge keeper werd vervolgens beloond met een plaats in de selectie voor het oefenduel tegen NEC Delfzijl en dus ook voor het duel tegen FC Groningen. Een plaats in de selectie waarbij je weet dat je niet zoals andere edities een helft speelt tekent de instelling van de jonge keeper van Noordpool. Gewoon niet zeuren en plaatsnemen op het ‘bankie’ naast je trainer van dat moment. Ik moet eerlijk zeggen, ik heb wel een zwak voor de jonge keeper die in het seizoen 2016-2017 op een zesde plaats in het Gerald Gras Keepersklassement eindigde en negen keer de nul wist te houden. Naast deze prima resultaten moet de jonge keeper echter nog leren dat hij nog meer baas in zijn eigen strafschopgebied wordt. In de zevende editie van RWE Eemsmond- FC Groningen, in 2015, maakte Marcel zijn debuut in de selectie en stond hij in de tweede helft als een ‘beest’ te keepen. De adrenaline spatte bijna zijn oren uit en de jonge doelman had de ene fraaie redding na de andere. Toen, op 17-jarige leeftijd, liet hij zien dat hij barst van het talent en wat nu twee jaar later nog steeds zo is. Want, Marcel Lalkens heeft alles in huis om een doelman te worden waar zijn tegenstanders met ontzag over praten.