Futsal De Heracliden echte Cupfighters

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

De heren van Futsal Heracliden, beter bekend als “Vedette United” zijn door naar de volgende ronde in de beker. Na de poule te zijn doorgekomen, werd in de eerste ronde Futsal Winsum 4 verslagen, vervolgens was het de beurt aan Futsal Marum 3 om de beker uitgestoten te worden en afgelopen vrijdag werd er eenvoudig afgerekend met Leek Rodenburg 3.

1363264741NClasie

In de topsporthal in Leek werd het 5-2 in het voordeel van de blauwen.  Bij rust stond het nog slechts 1-0 voor Vedette, dat de vele kansen niet in doelpunten wist om te zetten. Leek Rodenburg beperkte zich met name tot verdedigen en probeerde het met fysieke kracht de ploeg uit Uithuizermeeden lastig te maken, maar na rust was er geen houden meer aan. Een mooie aanval, met onder meer een hakje van stylist Macho luidde de 2-0 in. De eerste treffers kwamen op naam van de gastspelers Lipsky en Bompa. Daarna was de ban gebroken en liet spits Ola zien dat hij over een talent beschikt, wat we nog niet van hem wisten, namelijk dat hij een vrije trappen specialist is. Hij scoorde tweemaal op identieke wijze door de vrijeballen hard en laag binnen te schieten en liet daarmee de zichtbaar balende keeper teleurgesteld achter. Tussendoor had Macho het al op zijn heupen gekregen en doormiddel van een rush en een slalom, waar Alberto Tomba jaloers op zou zijn, liet hij de 3-0 aantekenen. Helaas mocht de goed keepende  Chaddar, die vaste keeper Oele verving, nog twee keer de bal uit het netje halen, maar dat mocht de pret niet drukken en na het laatste fluitsignaal was het nog lang onrustig in Leek.

Grote vraag is natuurlijk, waar dit succes zal eindigen. Futsal Heracliden heeft dit seizoen slechts eenmaal verloren en eenmaal gelijkgespeeld en doet nog volop mee voor de dubbel.  Andere grote vraag is in welke ronde Vedette nu is beland en hoeveel teams er nog over zijn in de beker, want aanwinst Pan, die momenteel nog geblesseerd is, doet er alles aan om de finale weer fit te zijn.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd captain Clasie nog in het zonnetje gezet, hij is voor de derde maal vader geworden en dit keer eindelijk een jongen. Vedette United is natuurlijk heel blij met

dit fantastische nieuws, uiteraard ook om het feit dat de toekomst van Vedette United voorlopig is gewaarborgd.