Eenrum-dames te sterk voor Drs. Vijfje

Geschreven door Jitse Drent op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

De zaalvoetbaldames van Eenrum speelden vrijdagavond 8 maart thuis in de Gemeentelijke Sporthal te Leens tegen het lager geklasseerde 4e damesteam van de studentenvereniging GSFV Drs. Vijfje uit Groningen. Een eerdere ontmoeting tussen beide teams eindigde in een 17-0 overwinning voor Eenrum.

Eenrum

Ook vrijdagavond waren de roodbaadjes de bovenliggende partij wat zich al na 2 minuten uitbetaalde. Sarah Rijzinga vond Minke Toonder die de 1-0 binnenknalde. Een zwakke poging van de stadjers werd afgeslagen waarna de thuisploeg in de 3e minuut op 2-0 kwam. Sarah Rijzinga kwam over de rechterflank opzetten en gaf de bal voor het doel waar Ellen Toonder deze raak schoot. Twee minuten later lette Eenrum even niet op en Drs. Vijfje profiteerde gelijk en passeerde keepster Anda Toonder: 2-1. De stadjers leken hier wat meer moed uit te putten en zetten wat meer aan. Echter Eenrum wist dit alles gemakkelijk op te vangen. Aan de andere kant liet de thuisploeg kansen liggen. In de 12e minuut was het wel weer raak. Sarah Rijzinga onderschepte de bal, ging door en zette de 3-1 op het scorebord. Daarna drukte Eenrum door. Twee minuten later zorgde een individuele actie voor Sarah Rijzinga eveneens voor 5-1. Nog in dezelfde minuut werd het ook 6-1. Een zeer mooie combinatie tussen Janet Toonder en Sarah Rijzinga werd door Toonder afgerond. Eenrum bleef aandringen maar paal, lat en een goed keepende Drs. Vijfje-doelvrouwe wisten alles af te stoppen. Aan de andere kant moest keepster Anda Toonder in de 18e minuut nog redding brengen maar in de 24e minuut wisten de blauwhemden toch nog een gaatje te vinden wat de ruststand op 6-2 stelde.

In de tweede helft had Ellen Toonder de plaats van zus Anda overgenomen. Ook nu speelde Eenrum naar voren maar het liep allemaal niet meer zo soepel als voor de rust. De gastdames kregen kansen maar de keepster van de stadjers wil vooralsnog van geen wijken weten. Inzetten van Anda Toonder en Margriet Rozema werden onschadelijk gemaakt en later schoot Rozema ook nog naast. Later stuitte Sarah Rijzinga op de keepster. Uiteindelijk kraakte Drs. Vijfje en wist Eenrum in de 33e minuut haar voorsprong op te voeren. Via Sarah Rijzinga en Margriet Rozema belandde de bal bij Janet Toonder die de 7-2 noteerde. In de 37e minuut viel ook de 8-2 toen het leer via Margriet Rozema en Janet Toonder bij Sarah Rijzinga belandde die andermaal haar faam als goaltjesdief waarmaakte. Een minuut later sloeg ze opnieuw toe: 9-2. De dubbele cijfers leken in het verschiet. Echter ondanks alle pogingen met goede kansen wilde deze niet vallen. Anda Toonder, Karina Smits en Sarah Rijzinga waren onfortuinlijk. Aan de andere kant liet Drs. Vijfje het hoofd niet hangen en bleef proberen wat terug te doen. In de 43e minuut ondervond keepster Ellen Toonder deze dadendrang toen zij uitkomst moest bieden. Het bleef bij de 9-2 waarmee Eenrum wederom de drie punten in huis hield.