KRC Kantens- Ezinge 2

op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Opzoek naar mooie verslagen kwam ik er weer een tegen op de site van de voetbalvereniging Ezinge. Het tweede elftal trok voor een uitwedstrijd naar KRC in Kantens en speler Hans Meijer beschreef deze trip op een prachtige wijze. Voor zijn teamgenoten is het te hopen dat zijn talenten als voetballer evenredig lopen met zijn talent als schrijver want met zijn verslag heb ik mij kostelijk vermaakt

Opzoek naar mooie verslagen kwam ik er een tegen op de site van de voetbalvereniging Ezinge. Het tweede elftal trok voor een uitwedstrijd naar KRC in Kantens en speler Hans Meijer beschreef deze trip op een prachtige wijze met als speciale tegenstander 'Grote Geert". Voor zijn teamgenoten is het te hopen dat zijn talenten als voetballer evenredig lopen met zijn talent als schrijver want met zijn verslag heb ik mij kostelijk vermaakt

 

 18429010

'De grote Geert" van Kantens   

 

Afgelopen vrijdag( 5 mei) verbijsterde Michael Esssien ( Chelsea) de voetbalwereld met de volgende filosofische uitspraak: 'Het seizoen is voor ons tot dusverre zowel zoet als zuur. Bij een sandwich is de bovenkant van het broodje zoet, dat staat voor onze goede start. Vervolgens komt de zure vulling en saus, om aan te geven dat we ver terugvielen en slecht presteerden. Onderaan de sandwich zit weer zoet brood: onze comeback.' En dan beweren dat voetballers dom zijn!

Ezinge2

In mijn ogen is ook het seizoen van Ezinge 2 te vergelijken met een sandwich, alleen dan zonder bovenkant, aangezien we de eerste vijf wedstrijden kansloos verloren. Met twaalf punten uit de laatste zes wedstrijden is echter de weg naar boven ingezet en we mogen proberen om opnieuw een goed resultaat neer te zetten in het pittoreske Kantens. Wat voor dorp is Kantens eigenlijk? Op Wikepedia lees ik dat het dorp een wierde heeft en dat aan de rand van deze wierde een koren- en pelmolen ligt die de naam de Grote Geert draagt. Zou de Grote Geert ook in de basis staan bij KRC? Of gebruiken ze hem als stormram? Je kunt de Grote Geert vijf keer passeren maar altijd kom je hem weer tegen. En op het moment dat je denkt dat je de Grote Geert in de tas hebt, duikt hij plotseling op en knikt de bal tegendraads in. De Grote Geert is nu al een legende. Verder lees ik dat het dorp pal aan de gemeentegrens ligt met Loppersum. Het ligt zelfs zo dicht bij de grens dat voor 1990 enkele huizen in de toenmalige gemeente Middelstum lagen. Al rijdend kwam men eerst een plaatsnaambord Kantens (gemeente Middelstum) tegen en een paar honderd meter verderop het bord Kantens (gemeente Kantens). Bij de herindeling in 1990 is de grens zo aangepast dat het gehele dorp in één gemeente ligt. Zouden er nog spanningen binnen de selectie van KRC zijn die dateren van voor de eenwording en kunnen wij daar vanmiddag van profiteren? Het zal moeten blijken.

Kantens

Bij aankomst in Kantens blijkt dat de thuisclub de wedstrijd zeer serieus heeft genomen. Speciaal voor deze wedstrijd heeft men de banken uit de kleedkamer gesloopt en vervangen door stoelen. Een fraai staaltje psychologische oorlogsvoering. De selectie van Ezinge 2 is verbijsterd en verward. Geen banken in de kleedkamer, zoiets is nog nooit vertoond. Al voor de wedstrijd begint staan we met 1-0 achter. De eerste helft gebeurt er vrij weinig. KRC is iets sterker en komt verdiend op een 1-0 voorsprong. Opvallend is de rol van supporter Jan van KRC. Doordat er aan vrijwel elke kant van het hoofdveld een sloot grenst, en deze wedstrijd zich afspeelt in de reserve 5e klasse O, belandt de bal om de drie minuten in één van de slootjes. Jan is de aangewezen man om de bal uit de slootjes te halen en heeft naar verluidt meer meters afgelegd dan de gemiddelde VV Ezinge 2 speler die middag. Vrij snel na de rust komt KRC op een 2-0 voorsprong door een droge schuiver. Hiermee is de wedstrijd echter niet beslist, want een strak aangemeten corner van Rob wordt keurig binnengekopt door Rik, die zijn rentree maakt. Enkele minuten later wordt een speler van KRC gevloerd en gaat de bal op de stip; 3-1. Het verloop van de tweede helft dwingt Ite tot een tactische omzetting. Rechtsback Kluin wordt naar de kant gehaald voor spits Tjerk en loopwonder Bram wordt gesommeerd om de gehele rechterflank te bespelen. Bram is niet vies van het betere loopwerk en hij biedt Ite prompt aan om naast de rechter- ook de gehele linkerflank te bestrijken, zodat het mogelijk wordt om met vijf spitsen te spelen. Hoewel Ite vroeger genoot van klassieke links- en rechtsbinnens zoals Leen Vente en Toon Brusselers, slaat hij het aanbod van Bram vriendelijk af en kiest voor een variant met drie spitsen.

Taktische meesterzet

Deze tactische meesterzet leidt binnen een minuut tot de aansluitingstreffer. Rob stuurt zijn directe tegenstander het bos in en levert opnieuw een haarfijne voorzet af, waaruit Rik zijn tweede treffer binnen knikt. Echter blijkt daarna dat het elftal uit balans is en maakt KRC nog drie goals, waardoor er een 6-2 eindstand op het klassieke scorebord van KRC verschijnt. Al met al een moeilijke wedstrijd in Kantens die eindigt in een verdiende zege voor de thuisploeg. En de Grote Geert? Niet gezien!