Wedstrijd van de week Be Quick B4- Noordwolde B1

op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Weer een nieuw verslag gevonden voor de wedstrijd van de week en wel die tussen Be Quick B4- Noordwolde B1.Met veel emotie en liefde voor de voetbalsport geschreven door Jeanette Laning uit Zuidwolde dat het lezen meer dan waard is.

 

Weer een nieuw verslag gevonden voor de wedstrijd van de week en wel die tussen Be Quick B4- Noordwolde B1. Met veel emotie en liefde voor de voetbalsport geschreven door Jeanette Laning uit Zuidwolde dat het lezen meer dan waard is

untitled

Spelmoment uit de wedstrijd tussen Noordwolde B1 en Be Quick B4   foto: Siena Oosterbeek

Bij aankomst op het sportcomplex van Be Quick hoorden we dat de B1 gelukkig op gras en niet op kunstgras zou spelen. Tot onze verbazing kwamen we bij het veld waar de scheidsechter de netten al aan het controleren was van het kunstgrasveld. De leider van Be Quick vond het te veel werk om de cornervlaggen op het gewone veld te zetten. Gelukkig voor ons vroeg de arbiter aan onze aanvoerder Michael op welk veld er gespeeld moest gaan worden. Deze antwoordde terecht op veld 2 (het gewone groene gras). Dus alle supporters verhuisden naar veld 2. Daar stonden echter dus geen cornervlaggen, zodat de aanvoerder van Be Quick deze nog moest gaan halen. Hij kwam echter zonder vlaggen terug. Toen moest de leidster van Be Quick de cornervlaggen (deze waren van Helpman) van het kunstgrasveld alsnog ophalen. Toen dat eindelijk was gebeurd, kwamen er alsnog cornervlaggen van Be Quick. Zo kon eindelijk de wedstrijd een kwartier te laat beginnen. 

Ik ben normaal altijd wel een beetje gespannen voor een wedstrijd, maar vandaag was echt hopeloos. Terwijl ik dit typ (ongeveer drie kwartier na afloop) zit ik nog te trillen. Ik had een slecht gevoel bij aanvang van deze wedstrijd en dat was bij het laatste fluitsignaal nog niet helemaal over. De wedstrijd: Noordwolde had haar organisatie goed voor elkaar en dat leverde meteen een aanvallend spelbeeld op, maar Be Quick was duidelijk een goede tegenstander. Het was de hardwerkende Julian (die vandaag voor elke bal strijd leverde) die een voorzet gaf op Ewoud, die in de 7e minuut de score voor Noordwolde opende met een hard laag schot (0-1). Na ongeveer 20 minuten spelen, waarbij het spel op en neer ging, maar Noordwolde de betere ploeg was, trapte keeper Paul de bal buiten zijn strafschopgebied uit. Dit is dan natuurlijk hands, maar ik vraag me af hoe de scheids (die ver weg stond) dit heeft kunnen constateren. Maar goed het werd een directe vrije trap op de rand van de “16”. En Be Quick profiteerde hier meteen van door de gelijkmaker te scoren, 1-1.
Toch was keeper Paul vandaag weer goed op zijn hoede en dat geeft onze verdediging genoeg rust. Vijf minuten na de gelijkmaker werd Peter geschopt en bleef kermend liggen, echter de scheids gaf voordeel aangezien Noordwolde in balbezit bleef. Peter ziet dat en kan ineens weer lopen, pikt de bal op, slalomde door de verdediging en scoort de 1-2. De wat warrig fluitende scheids werd daarna belaagd door alles wat Noordwolde was, want men dacht dat er gefloten werd voor buitenspel. Na veel consternatie was dat niet het geval en had hij de goal gewoon goedgekeurd. Mooie opzeker voor onze jongens. In de 33e minuut schoot Julian bijna de derde treffer binnen maar vond de keeper op zijn weg. Noordwolde liet af en toe mooie aanvallen zien. Even later het was het Harmen die prima liep op een pas van Peter en de bal goed voorgaf op Ewoud, die helaas naast schoot. Marco die ook vandaag weer hard werkte ging op de solotour en werd net buiten het strafschopgebied gevloerd. Zijn vrije trap ging net over. Het was Noordwolde die het spel bleef dicteren en ook de meeste mogelijkheden kreeg om de score verder uit te bouwen.
De tweede helft begon met een zeer aanvallend Be Quick, maar gelukkig voor ons leverde hun aanvalsdrang geen doelpunt op. Het was namelijk Noordwolde dat na 4 min en 37 sec scoorde. Een goede voorzet van Julian leek door de keeper onderschept te worden, maar de bal rolde door zijn benen in het doel, zodat ook Julian vandaag op de scoorderslijst kon worden gezet (1-3).
Een vrije trap van Michael (die de hele wedstrijd hun aanvallers goed verdedigde) kwam op rechts bij Peter. Hij gaf de bal goed voor en voor Kenny was het koud kunstje om de bal er in te schieten, maar hij miste de bal compleet. De spelers van Be Quick werden steeds wat geagiteerder en gemener. Wat er precies gebeurde na een kwartier spelen, weet ik niet maar plotseling vlogen zowel Arjan als Tjaart het veld in. Bij navraag bleek dat Matthijs werd nagetrapt waarop ons duveltje Gerjan zich er meteen mee ging bemoeien. Over en weer was er blijkbaar geslagen en de scheids stuurde beide spelers voor 5 minuten uit het veld. In de 18e minuut gaf Peter een bal op Kenny, die net terug liep uit buitenspelpositie en gelukkig hoorde Kenny dat leider Arjan zijn naam riep. Hij draaide zich om, nam de bal mee aan de voet en scoorde keurig de 1-4. Ik werd toen iets rustiger, maar mijn hart klopte nog steeds in de keel. Het mooiste doelpunt kwam van Gerjan. Hij zette zelf de aanval op, gaf de bal op Julian, sprintte als een kanon naar voren en kreeg precies op tijd de bal van Julian en scoorde achter zijn standbeen langs, door de benen van de keeper, de 1-5. Nu waren er nog tien minuten te spelen en de vele meegereisde supporters (37 (!) in totaal) zagen een overwinning nu zeker wel zitten. Behalve onze grens en ondergetekende, die beiden pas rustig zouden zijn als het laatste fluitsignaal had geklonken. Ewoud (die met een blessure aan de knie aan de wedstrijd was begonnen) werd gewisseld, zodat ook Bart zijn steentje nog mocht bijdragen. Ook werd Bas nog in het spel gebracht voor Julian (hard en goed gewerkt!). Vijf minuten voor tijd viel het laatste doelpunt. Een corner van Peter kwam precies goed op het hoofd van Harmen en deze kopte (zal hij geoefend hebben?) keurig de 1-6 binnen.
Jongens ondanks mijn zenuwen toch weer van jullie genoten. Jullie zijn echt een goed team met elkaar en willen allemaal voor elkaar werken en dat is jullie kracht. De trainers en leiders kunnen weer tevreden zijn. De spelers hebben vanmiddag weer alles gegeven en de meeste kwamen dan ook zeer vermoeid van het veld.
Ook De Vogels hebben hun wedstrijd vandaag gewonnen en zo blijft Noordwolde op de 2e plek staan met 2 punten achterstand op De Vogels, maar met een wedstrijd minder.

uw (zeer gespannen) razende reporter Jeanette Laning