Stedum 2 pakt 3e overwinning op rij in modderpoel

Geschreven door Boelie de Sturler op . Geplaatst in Wedstrijd van de week


In de nacht voordat Stedum 2 uit mocht aantreden tegen SVO Powerfield Onderdendam had het gehoosd en bij menig club uit de omgeving gingen dan diverse wedstrijden ook niet door vanwege de slechte gesteldheid van de velden. Nou als onze consul in Onderdendam had moeten keuren was daar zeker niet gespeeld.


Maar goed onze eigen Hijke Smit is consul van de VV en dus niet in de Onderdendam en zo kon het gebeuren dat het keurkorps van leider Juan Werkman deze zaterdag mocht aantreden. En jawel tegen een ‘nieuwe’ oude bekende. We moesten namelijk volgens het programma tegen het tweede van SVO Onderdendam. Maar zoals al veel clubs in het betaalde voetbal hun namen en stadions verkopen aan sponsoren heeft Onderdendam ook een van zijn sponsors aan hun naam gekoppeld en zo kon het zijn dat Stedum 2 mocht aantreden tegen SVO Powerfield Onderdendam. Op deze middag was er ook een oud-speler van Stedum 2 aanwezig. Maris Keijser was voor zijn diplomering overgekomen uit Abu Dhabi en maakte van de gelegenheid gebruik om samen met zijn broer Geran de verrichtingen te bekijken van zijn geliefde club Stedum. Na 2 overwinningen op rij wilde Stedum 2 Maris natuurlijk niet teleurstellen door ook nu voor de overwinning te gaan.

Zoals gezegd was het veld in zeer slechte staat. Je zakte er tot aan je enkels in weg en het was een grote bludderpartij en glijpartijen tijdens de wedstrijd waren dan ook geen uitzondering. Zodoende was het lastig om goed combinatie voetbal op de mat te leggen. Stedum probeerde dit wel maar tegen een ploeg met veel fysiek geweld was dit geen doen. Stedum had voornamelijk het eerste kwartier moeilijk om in de wedstrijd te komen. Onderdendam kreeg een paar kansen waarvan 1 door Erik onschadelijk werd gemaakt door deze te blokken. Wel schrok de speler van deze actie want hierdoor vloog de bal alsnog richting de eigen goal. Gelukkig ging de bal via de lat over. Even later had Onderdendam op voorsprong kunnen staan maar gelukkig lette Boelie goed op in de korte hoek. Langzamerhand nam Stedum het initiatief over maar werd het vaak gestuit door de fysieke kracht van Onderdendam. Vermoedelijk komt deze kracht van de sponsornaam ‘Powerfield’. Maar met deze kracht werden vaak overtredingen begaan waar meestentijds de scheidsrechter niet optrad terwijl deze man in het zwart bij overtredingen van Stedum wel optrad. Hierdoor ontstonden er enige irritaties in het veld. Maar gelukkig werd alles gesust. Stedum kreeg een dot van een kans via Gert maar deze zag zijn kopbal worden gered en ook Erik zag zijn schot geblokt worden want anders was deze waarschijnlijk buiten het bereik van de keeper in de goal verdwenen. In het laatste kwartier van de eerste helft mocht Stedum van geluk spreken dat het veld dus modderig is want de bal werd na een lage voorzet faliekant door de spits gemist doordat deze te snel doorgleed. Even later was er nog een lange bal die door iedereen niet gezien werd door de laagstaande zon, waardoor De Sturler op het allerlaatste moment nog een hand tegen de bal aan kon krijgen en zo Stedum voor een achterstand behoedde. En zo kabbelde iedereen in dit heerlijke modderbad naar de rust. In de rust gaven de gebroeders Keijser nog enige tips en zowaar werd er in de 2e helft wat meer druk op de tegenstander gezet en werd er beter gevoetbald. Immers kijkend naar de tegenstander moesten de 3 punten hier gewoon behaald worden. Maar tja zowel de scheidsrechter als hun grens werkte niet echt mee door voor buitenspel te vlaggen en te fluiten. Een paar keer had er zeker doorgespeeld mogen worden en dan waren er zeker doelpunten gevallen.

En tja als je dan niet scoort gaat het aan de andere kant vanzelf een keer mis. Een goed genomen vrije trap vloog zomaar over de grond in de verre hoek en de Sturler had misschien hier bij kunnen zitten maar ja hij gleed in de modder weg waardoor hij net niet in de hoek kon komen. Stedum had echter direct een antwoord klaar. Uit een goede aanval wist Juan de ingevallen Wolter te bereiken en deze kon onbedreigd op de doelman af en liet deze kansloos. Hierna leek Stedum door te drukken en de kansen waren er zeker voor aanwezig. Zo kreeg Gert een paar leuke kansen maar miste zijn schoten op een haartje na de goal. Maar de grootste kans was wel voor Jeroen. Als deze voor open doel de bal had aangenomen had deze de hoek voor het uitkiezen gehad maar nu ging zijn schot onbesuisd naast. Inmiddels was ook Robin vervangen door Pieter en was Ils voorstopper gaan spelen. Stedum bleef knokken voor een overwinning en kreeg uiteindelijk loon naar werken. Een goede voorzet van Erik belandde bij Gert en deze verschalkte de keeper. Hierna duurde het natuurlijk nog tergend lang voordat de scheidsrechter affloot maar uiteindelijk kon ook deze man er niet onderuit en floot hij dit ‘modderduel’ naar het einde. En zo wist Stedum voor de 3e maal op rij te winnen en is de weg naar boven ingeslagen met inmiddels een 4e plek in de stand met weliswaar wat meer verliespunten dan andere ploegen maar goed die moeten eerst die punten maar eens halen. Volgende week gaat Stedum voor nummer 4 thuis tegen Holwierde. Rest mij nog iedereen de complimenten te maken voor hun geweldige inzet. En met deze inzet kan dit Stedum zeker nog meer punten gaan halen want er wordt ook steeds beter gevoetbald.