Drachtster Boys wint in moeizaam duel

Geschreven door Conny Oosting-Wildeboer op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Vrijdag 10 november stond de wedstrijd tussen Drachtster Boys en Pro Futsal Club uit Apeldoorn op het programma. Door blessures en afwezigheid van spelers werd de ervaren Bernou Hylkema voor de komende periode toegevoegd aan de selectie.

De wedstrijd begon en Drachtster Boys zette de tegenstander gelijk onder druk. Pro Futsal Club had hierdoor moeite om in het spel te komen. Drachtster Boys eiste het balbezit op en Pro Futsal Club werd overgeleverd aan de counter.
Het was Drachtster Boys dat op voorsprong kwam. Uit een intrap zette Bernou Hylkema de bal goed voor en Esra van der Heide kon bij de tweede paal binnentikken; 1-0.
Twee minuten later deed PFC wat terug. Een snelle counter werd breed gelegd door Erika Koetsier op de goed meegelopen Ayse Alkan, die van dichtbij binnen kon schieten; 1-1 Pro Futsal Club liet opnieuw zien zeer effectief met de counter om te kunnen gaan, want dit keer mocht Erika Koetsier zelf scoren na een voorzet van Sanne Amersfoort; 1-2.
Lang konden ze niet van deze voorsprong genieten, want Bernou Hylkema liet zien dat ze het voetballen nog niet verleerd was. Op snelheid passeerde zij haar tegenstander en schoot hard in de verre hoek; 2-2.
Ook de 3-2 kwam op naam van Hylkema. Brenda Bekkema passte de bal op de in het midden vrijgekomen Hylkema. Zij draaide vervolgens goed open en schoot van dichtbij raak; 3-2.
Voor rust werd het ook nog 4-2. Brenda Bekkema veroverde de bal en gaf deze op Marian Meijer. Zij schoot van dichtbij hoog binnen; 4-2.

Na rust kwam Pro Futsal Club een stuk sterker uit de kleedkamer dan de Drachtster vrouwen. Binnen twee minuten werd de voorsprong uit handen gegeven door twee doelpunten van Erika Koetsier; 4-4.
Een goede en snelle aanval van de gasten zorgde ervoor dat zij ook nog op voorsprong kwamen. Sanne Amersfoort gaf de bal goed op de tweede paal waar Laura van Enck vrij binnen kon schieten; 4-5.
Esther van Toledo trok de stand weer gelijk door van achteruit vrij op te komen dribbelen en van afstand verdekt en hard binnen te schieten. Keepster Karin Luchies zag de bal te laat aankomen en zag de bal achter haar in het doel belanden; 5-5.
Drachtster Boys gaf nog steeds veel ruimte achterin weg, waardoor PFC een aantal keer gevaarlijk kon worden in de counter. Lotte Donath profiteerde van de ruimte die ze vervolgens kreeg en schoot vanaf de zijkant laag onder Luchies door; 6-5.
Met nog acht minuten op de klok kon het nog alle kanten op.  Uiteindelijk was het Brenda Bekkema die de wedstrijd uit een voorzet van Esther van Toledo op slot gooide. Zij schoot de 7-5 een ruime minuut voor tijd binnen.