Marum-dames – Lycurgus: Veldmaarschalk Schuiringa deelt de lakens uit.

Geschreven door Arend van der Meulen op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Deze zaterdag geen wedstrijd van het eerste, maar gelukkig moesten de Dames thuis spelen. Ook deze wedstrijd werd het team weer aangevuld door enkele meisjes uit de Junioren. De dames waren blijkbaar niet goed uitgeslapen want het werd van het kastje naar de muur gestuurd door de Stadjers. Er was geen inzet, geen beleving en waarom waren we ook alweer op voetbal gegaan? Omdat we het leuk vonden/vinden? O, ja dat is waar ook, tja helemaal vergeten, waarom ook alweer? Na enkele grote kansen voor de bezoekers was het in de 32ste minuut raak. Wist de keeper Janienke Roelfsema 1 op 1 nog een kans te neutraliseren, uit de daarop volgende corner was ze kansloos. De bal zeilde rechtstreeks over haar heen de goal in; 0 - 1. 5 minuten later kwam Yvonne Veenstra in kansrijke positie maar haar harde schot werd gekeerd door de keeper. De 0 - 2 viel vlak voor de rust en hierdoor werd de stemming er niet beter op.
 
Tjongejonge, verliezen ok, maar op deze manier? Ga dan op punnikcursus met zijn allen. Trainer/coach oogde ook al niet bijster vrolijk, gezien zijn zelfverzekerde loopje op weg naar de kleedkamer en de verbeten trek op zijn gezicht.

Het publiek trok zich terug in de kantine "om zich te laven aan een bakje Columbia"(vrij naar een citaat van de heer J. Kalfsbeek) Er was voldoende stof om de eerste helft na te beschouwen en de pauze van 15 minuten was natuurlijk veel te kort om de gehele helft door te nemen, te beschouwen en te analyseren. Hierdoor kwamen enkele beroepsmopperaars te laat bij het veld, zodat ze de 1 -2 hebben moeten missen. Natuurlijk niet leuk voor Alied de doelpuntenmaakster en al helemaal niet als je slecht, zeg maar gerust: helemaal niet in de wedstrijd zit en dit doelpunt naar alle waarschijnlijkheid de enige zal blijven. Echter Marum begon beleving te tonen en wist zich terug te vechten. Dit resulteerde al snel in de gelijkmaker van wederom Alied, die wederom op fraaie wijze wist te scoren. Lycurgus ging nu uit een ander vaatje tappen en probeerde Marum terug te dringen. Bij een kansrijke doorbraak van de bezoeksters werd een speler aangetikt in het strafschopgebied. Hier had arbiter H. Schievink, uit Harkema, Lycurgus een penalty moeten geven. De verder foutloos fluitende scheidsrechter wuifde de bezwaren weg, waarop Marum weer ten aanval trok. Na een mooie combinatie over verschillende schijven wist Alied haar hattrick te voltooien, voor het eerst op voorsprong 3 - 2. Toen vervolgens Yvonne Veenstra beheerst de 4 -2 wist binnen te schuiven was de buit wel binnen. In de slotfase mocht Alied Schuiringa nog een corner nemen. Alied is in staat om de bal die draai mee te geven die een spits nodig heeft, waarbij alleen maar met het hoofd tegen de bal hoeft te worden aangelopen, waardoor de bal automatisch een versnelling krijgt, om vervolgens de keepster kansloos te laten opdat zij de bal überhaupt nooit heeft kunnen zien aankomen. Voor de derde keer al dit seizoen wist Ilse van der Meulen van deze gave te profiteren, eindstand 5 - 2.

Na de wedstrijd bleek dat trainer Doorbosch in de rust al zijn verbale kwaliteiten moest inzetten om het team wakker te schudden. Dat hij hierbij woorden nodig had die waarschijnlijk niet allemaal in de oude- noch in het nieuwe testament terug te vinden zijn was even niet anders. Gelukkig kreeg hij op tijd alle neuzen in dezelfde richting en konden er drie punten worden bijgeschreven. Hierdoor komt Marum op de vijfde plaats, in plaats van de negende. Volgende week uit tegen VAKO in Vries, aanvang 14.00 uur.