In memoriam Milan Bos(v.v.Kloosterburen)

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Hall of Fame

Op 18 november 2014 overleed op 25 jarige leeftijd Milan Bos aan de gevolgen van een noodlottig ongeval waar hij een dag eerder bij betrokken was.image-2014-11-19Geschokt werd er in Kloosterburen en omgeving gereageerd op het plotselinge overlijden van Milan Bos, de jongste zoon van Han Bos die door velen als de beste doelman die Kloosterburen heeft voortgebracht wordt gezien. Er kwam opeens een tragisch einde aan het nog jonge leven van een jongen die, ondanks dat hij niet meer als voetballer actief was, nog veelvuldig op sportpark Westerklooster rondliep.
Milan verzorgde namelijk de keepertrainingen bij de voetbalvereniging waar hij zijn jeugd had doorgebracht.Dat deed hij nadat hij enkele jaren geleden was gestopt als actief voetballer. De jongste zoon van Han en Yvonne beschikte zelf ook over de nodige kwaliteiten als doelman maar had in zijn carrière een enorme concurrent, de loopbaan van zijn vader. Han Bos was in zijn actieve carrière namelijk iemand waar met ontzag over werd gesproken als een doelman die in zijn eentje wedstrijden voor Kloosterburen wist te winnen.
Han en Milan wisten daarom als geen ander dat de prestaties van Milan als doelman onder een vergrootglas zouden komen te liggen. Iets waar veel zoons hinder van ondervinden, de carrière van hun vader is vaak een belemmering in het ontwikkelen van een eigen carrière. Daarom was het ook niet vreemd dat Milan op een gegeven moment de voetbalsport niet meer actief beoefende en er voor koos om als individuele sporter aan de slag te gaan.
Maar hij bleef betrokken bij de voetbalclub uit zijn geboortedorp waar op de zondag regelmatig zijn karakteristieke lach over het sportpark klonk. De lach van een jongen die bij Kloosterburen hoorde omdat ook op Milan het gezegde, het is toch heel gewoon dat je wat voor je club doet, van toepassing was.
Vanmorgen sprak iemand de woorden, de jeugd in de gemeente De Marne krijgt het de laatste tijd wel te verduren. Een uitspraak absoluut waar maar incompleet. In en rond Kloosterburen heerst er namelijk bij jong en oud rouw omdat het nog niet zo heel lang geleden is dat we werden opgeschrikt door het tragisch ongeluk waar Mart Buikema en Arjan van der Rijet bij om het leven kwamen. Een ongeluk dat als een bom insloeg en wat ook geldt voor het ongeval waar Milan Bos op 25 jarige leeftijd bij om het leven kwam.
Nooit meer zal zijn lach namelijk meer over sportpark Westerklooster klinken. Nooit meer zal hij ‘vervloekt’ worden door zijn keepers als hij eist dat ze nog een keer naar de hoek gaan waar de bal heen gegooid gaat worden. Dat alles is opeens verdwenen door iets wat absoluut niet te rechtvaardigen is maar we als waarheid moeten erkennen. Han, Yvonne en Elmer, en allen die Milan dierbaar waren, veel sterkte toegewenst bij  het verwerken van dit immens groot verlies…