Sportmomenten 2015 met Ingmar Vos, Wim Beukema en Tobias Top.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

We naderen het einde van het jaar 2015 wat betekent dat we even terugkijken op het jaar wat bijna achter ons ligt. Dat gebeurt op verschillende manieren en een daarvan is dat Puurvoetbalonline aan diverse personen uit de amateurvoetbalwereld vraagt naar zijn of haar drie sportmomenten van 2015 Momenten die op de persoon zelf betrekking mochten hebben maar ook ruimer mochten zijn. In de eerste serie van drie deelnemers aan deze rubriek komen er direct al een aantal opmerkelijke momenten voorbij.
logo
Ingmar Vos is naast voetballer ook fotograaf voor diverse media en als verslaggever actief voor de Ommelander Courant. Ook aan mijn 15 jarige collega vroeg ik naar zijn drie sportmomenten uit 2015. ‘Op de eerste plaats komt de bekerwinst van FC Groningen tegen PEC Zwolle. Dat was een fantastische prestatie met vervolgens een schitterende huldiging in het Stadspark. Dat Dafne Schippers de wereldtitel op de 200 meter won komt bij mij op plaats twee. Mijn derde sportmoment is dat Chris Froome de Tour de France won.”
Wim Beukema is doelman bij de voetbalvereniging Lycurgus. De onder zijn artiestennaam Wanton aardig aan de weg timmerende oud-doelman van Viboa vroeg Puurvoetbalonline ook naar zijn drie sportmomenten 2015. De bekerwinst van FC Groningen komt op de eerste plaats. Een geweldige prestatie. Mijn tweede sportmoment is toch de uitschakeling van het Nederlands Elftal voor het EK in Frankrijk. Een regelrechte blamage en daardoor toch wel een bijzonder moment. Op de derde plaats het doelpunt van ADO Den Haag-keeper Martin Hansen in de wedstrijd tegen PSV. Als doelman scoren is al geweldig maar wanneer je dat ook nog eens op een dergelijke wijze doet is dat helemaal geweldig.”
Tobias Top is naast  keeper van  de C1 van Achilles 1894 ook een echte sportliefhebber. Ook Tobias had daardoor een top drie van sportmomenten paraat. ‘Ik weet dat er al meer zijn maar de wereldtitel van Dafne Schippers op de 200 meter sprint komt ook bij mij op de eerste plaats. Op nummer twee de vernedering van Real Madrid in eigen huis tegen Barcelona. Het werd toen 0-4 voor Barcelona en Madrid had werkelijk niets te vertellen. Mijn derde moment is de bekerwinst van FC Groningen tegen PEC Zwolle. Dat was echter super