Sportmomenten 2015 met Gerry Grave, Peter Reitsma en Jur Smit.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

We naderen het einde van het jaar 20 15 wat betekent dat we even terugkijken op het jaar wat bijna achter ons ligt. Dat gebeurt op verschillende manieren en een daarvan is dat Puurvoetbalonline aan diverse personen uit de amateurvoetbalwereld vraagt naar zijn of haar drie sportmomenten van 20 15 Momenten die op de persoon zelf betrekking mochten hebben maar ook ruimer mochten zijn. In de eerste serie van drie deelnemers aan deze rubriek komen er direct al een aantal opmerkelijke momenten voorbij.

 logo
Gerry Grave is een liefhebber van niet alleen het amateurvoetbal maar van sport in het algemeen. Iets wat in zijn drie sportmomenten terugkwam. ‘Mijn sportmomenten hebben dit jaar niets met voetballen te maken. Ik kies namelijk op 1 voor Dafne Schippers als wereldkampioene op de 200 meter. Mijn tweede sportmoment is het goede optreden van Tom Dumoulin in de Ronde van Spanje. Hij was heel erg dicht bij de eindzege maar helaas, net niet. Het derde sportmoment waar ik direct aan moet denken is de wereldtitel in het veldrijden van Matthieu van der Poel.”
Peter Reitsma voetbalt voor de voetbalvereniging Kloosterburen maar kwam deze competitie nog niet veel in actie voor zijn ploeg. De middenvelder loopt namelijk stage in België waardoor hij dus in de eerst helft van het seizoen. ‘Bij mijn sportmomenten van het jaar denk ik als eerste aan Dafne Schippers die het wereldrecord op de 200 meter heeft verbeterd. Op een tweede plaats komt dat Max Verstappen als jongste coureur ooit zijn debuut in de formule 1 heeft gemaakt. De prestatie van Tom Dumoulin in de Vuelta komt op plaats 3. Dat was echt heel knap en jammer dat dit niet bekroond werd met de eindzege.”
Jur Smit gaat als een tevreden trainer de winterstop in. Met zijn Nieuw Roden doet hij namelijk mee om de bovenste plaatsen in de vierde klasse C en heeft de in Winsum woonachtige oefenmeester alles nog in eigen hand om zijn periode bij Nieuw Roden mooi af te sluiten. Na dit seizoen vertrekt Smit namelijk naar Noordpool UFC uit Uithuizen. ‘Mijn eerste moment is de wereldtitel van Dafne Schippers, een topprestatie. Dat geldt ook voor mijn tweede moment. De prestatie van Tom Dumoulin in de Vuelta vond ik fantastisch. Daar heb ik als sportliefhebber echt van genoten. Mijn derde moment is iets waar ik heel veel respect voor heb. Dat is hoe men in Amerika met Kobe Bryant omging toen hij bekend maakte dat hij stopte als basketballer en wat ik ook heb met hoe men bij FC Utrecht omgaat met het overlijden van David di Tomasso. Die overleed tien jaar geleden maar nog steeds besteed Utrecht daar aandacht aan. Dat is mooi en respectvol.”