Even bellen met Jan

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Even bellen met Jan werd weer een bijzondere want de woorden van de voetbalencyclopedie uit Bedum kwamen in het weekend weer eens uit. Niet dat Jan daar blij mee was maar helaas, het was niet anders.

Even bellen met Jan werd weer een bijzondere want de woorden van de voetbalencyclopedie uit Bedum kwamen in het weekend weer eens uit. Niet dat Jan daar blij mee was maar helaas, het was niet anders.

                                                                  Foto_Jan

 

Nou Jan je had zaterdag het gelijk aan je hand want het publiek kreeg in de wedstrijd CVVB- LTC veel goals te zien: Dat klopt helemaal maar ik moet zeggen dat ik deze grote nederlaag tegen LTC niet had zien aankomen. Maar inderdaad dit soort uitslagen is inherent aan de manier van spelen wat Rolf de Boer met zijn ploeg voor ogen heeft. Maar ik moet eerlijk toegeven dat toen ik in de rust een sms kreeg met de mededeling dat CVVB met 4-0 achter stond dacht ik wel even dat men mij op de kast wilde hebben.

Uit deze woorden begrijp ik dat jij zaterdag niet lijfelijk bij de wedstrijd aanwezig was: Dat klopt iemand hier in huis was even verstandiger en die gaf mij geen groen licht en ook nu moet ik eerlijk zijn, Marijke had natuurlijk helemaal gelijk. Het probleem is natuurlijk dat je zo graag weer wilt waarbij je soms even de realiteit uit het oog verliest.

Ja, Jan wat dat betreft is het maar goed dat er dames zijn die af en toe op de rem trappen want anders werd het in ons geval zeker, soms een beetje te gek: Dat klopt Johan en daarom kon ik mij ook helemaal vinden in jou sms’je dat we zuinig op onze dames moesten zijn.

Oke Jan maar laten we het even over iets anders hebben want de herfst komt eraan en dat gaat problemen geven richting de trainingen van CVVB en Bedum: Inderdaad, en die problemen zijn helaas niet van de laatste tijd. We lopen ons hier in Bedum al jarenlang te behelpen qua trainingsomstandigheden. Een situatie die ik onbegrijpelijk vind en waarbij ik hoop dat politiek Bedum eindelijk eens wakker wordt. De discussie over een kunstgrasveld in Bedum moet eens stoppen want het is voor beide clubs een noodzaak! Als er jeugdtrainingen afgelast worden omdat er door de slechte conditie van de velden niet getraind kan worden moet je als politicus eens diep gaan nadenken. Politiek breed roept men dat er meer aan sport gedaan moet worden en ondertussen wordt de geldkraan dichtgedraaid.

Ik het helemaal met je eens Jan maar helaas hoeven we uit Den Haag geen wonderen te verwachten. Want de broekriem moet nog strakker getrokken worden: Inderdaad en daar zijn de sportclubs uiteraard ook de dupe van want de gemeenten sturen, met dank aan ‘Den Haag” steeds meer op privatisering aan en de vrijwilligers zullen nog belangrijker worden dan ze nu al zijn.

Maar zaterdag weer naar een wedstrijd neem ik aan Jan: Nee Johan, ik ga samen met Marijke een paar dage richting de kust want ik heb begrepen dat het komend weekend nog aardig weer wordt. Lekker nog even een terrasje pakken zou natuurlijk geweldig zijn.

Dan moet je eigenlijk even naar Zandvoort waar oud-voetballer Pietje Keur als ‘Stoelenman” actief is bij een strandtent: Ja dat las ik laatst in de VI dat Piet daar zomers bij een strandtent werkt en dat hij verder als spitsentrainer bij AZ werkzaam is

Dat verhaal van spitsentrainer is trouwens weer een typerende ‘story” over de persoon Gertjan Verbeek: Jij doelt waarschijnlijk op het verhaal dat Gertjan zijn oud-teamgenoot geregeld opzocht toen hij ernstig ziek was. Een verhaal dat typerend is voor Verbeek die veel socialer is dan meniging denkt. Iedereen kijkt naar die ‘norse” kop van hem maar daarachter zit een man met een goed karakter. Types als Gertjan Verbeek, Joop Gall is trouwens precies eender, lopen niet te koop met hun activiteiten die ze buiten het zicht van de camera’s verrichtten wat veel over hun persoonlijkheid zegt.

Nou Jan we hebben weer aardig wat besproken maar eerst maar eens een paar dagen genieten in de buurt van Den Haag. En mocht je Mark Rutte tegenkomen, vraag even hoe het met dat wetsvoorstel van zeven dagen+1 staat: Hahahaha ik denk niet dat het verstandig is dat als ik hem nu tegenkom en mocht hij deze ‘Even bellen met Jan" gelezen hebben, hem daar om vraag Johan. Dat sla ik maar even over met jou goed vinden.

Is goed hoor Jan maar volgende week maar weer even bellen en ik denk dat ik dan nog wat leuks voor je in petto heb en het betreft Leonie: Oke, ik weet dat jij toch verder niets verteld dus laat ik mij verrassen en zeg tot volgende week