Een rondje bal rond de velden in Zandeweer

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

 Zaterdag 17 september stond voor mij de wedstrijd ZEC- Niekerk op het programma zodat het een rondje langs de velden in Zandeweer werd.

Zaterdag 17 september stond voor mij de wedstrijd ZEC- Niekerk op het programma zodat het een rondje langs de velden in Zandeweer werd.

                                                  IMG_8879

                                      De  mooie entree van het terrein van ZEC voor aanvang van de westrijd RWE- FC Groningen

Een rondje wat door de ‘medewerking” van Pascal ‘Pakkie” Koolhof al met de nodige voorpret begon. De gehaktballentest van Eenrum was de aanleiding en Pascal vroeg dan ook, nadat hij had gelezen dat ik bij ZEC- Niekerk aanwezig was voor de Ommelander Courant, of ik de bal van ZEC ook eens wilde testen. De humor van deze actie zag ik wel in waarbij ik de bal, en dat wist: ‘Pakkie” niet, op een speciale manier zou beoordelen. Maar zaterdag dus naar Zandeweer waar ik op 2 juli voor het laatst was, toen ik samen met Mario, die voor de Ommelander Courant het verslag maakte, bij de wedstrijd van het RWE-team tegen FC Groningen, aanwezig was.

Deze keer kwam ik echter via de ‘mooie’ kant op het complex aan want dat is een van de dingen die ik mooi vind in Zandeweer, de ingang naar het veld. Gewoon in de straat opeens een pad naar rechts en daar ligt het veld van ZEC. De ’matadoren” waren al aanwezig en ‘mijnheer Koolhof” had het hoogste woord want het Eemspop-gebeuren moest nog even worden geëvalueerd. Wat dat betreft evalueren we wat af in ons kikkerlandje. De gehaktbal kwam uiteraard ook tersprake en Pascal regelde dat het een balletje mayo werd. Door mijn escapades in het UMCG, waar postroutes van meer dan in totaal 15 kilometer per dag geen uitzondering zijn, kan een balletje mayo geen kwaad.

We hadden afgesproken dat ik de Zandeweer- Eppenhuizen Combinatie-bal in de rust zou eten wat ook gebeurde. De bal smaakte prima maar waardoor het echt een gehaktbal van ZEC werd kwam door de man die zich ermee bemoeide, Cor Wit.

Cor is de oud-doelman van onder andere Noordpool en was een soort Piet Schrijvers doelman. Een keeper die voor de duvel niet benauwd was wat hij nog even aangaf toen we het over de talentvolle ZEC-doelman Dennis Werkman kregen. Cor Wit was dus de man die zich om de gehaktballen van ZEC bekommerde en ik moet zeggen chapeau voor Cor. ‘Pakkie” had mij gevraagd de kwaliteit van de bal niet met het spel van ZEC te vergelijken want zo vertelde de aanvoerder, dan wint de gehaktbal. De bal smaakte prima maar de wedstrijd ook, al zullen de spelers van ZEC en trainer Wout Kluin daar anders over denken. Voor mij als verslaggever gebeurde er genoeg om over te schrijven al waren enkele toeschouwers verbaasd dat er zo weinig in mijn boekje stond. Ik weet niet hoe een ander dat doet maar veel opschrijven werkt niet bij mij want het duel zit gewoon in mijn hoofd en zo schrijf ik het ook op. Na het duel in draf naar de auto want het plensde in Zandeweer en omstreken van de regen. Richting Ezinge werd het steeds droger en thuis aangekomen bleek het daar bijna niet geregend had. Uiteraard besprak ik de bal met Martine maar om te voorkomen dat er straks een Puurvoetbalonline-gehaktballentest wordt gelanceerd geef ik de bal geen cijfer maar wel de middag. De mooie entree, de bal van Cor en Pakkie, veel stof voor een mooi verslag en de aanwezigheid van voetbaldieren als Niekerk-trainer Sjoerd Visser, verzorger Gerrit Hofman en Wout Kluin zorgden voor het cijfer 10 voor een voor mij mooie voetbalmiddag!