Een rondje langs de velden deel 26

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Een kort rondje langs de velden werd het in het Paasweekend want ik had alleen op de zaterdag een wedstrijd op het programma staan en dat was Noordpool tegen Engelbert.

Een kort rondje langs de velden werd het in het Paasweekend want ik had alleen op de zaterdag een wedstrijd op het programma staan en dat was Noordpool tegen Engelbert.

 IMG-6769                                                                             

De mooie tribune op het Noordpool-complex leeg en verlaten dankzij het mooie weer  tijdens de FC Groningen-clinic van vorige week

foto: Jan Huizinga

Paaszondag gingen de ‘Ommelander-teams” bijna allemaal op verplaatsing zoals de beroemde Belgische tv-commentator Rik De Saedeleer het altijd zo mooi kon vertellen. Alleen Eenrum speelde thuis en daar ging Jasper zondag heen zodat het twee dagen zonnen in de tuin werd wat ook niet vervelend was moet ik zeggen. Maar zaterdag op het veld in Uithuizen was ook niet verkeerd moet ik zeggen en de ontvangst helemaal niet. Koffie, paasbrood een eitje het was er allemaal en dat maak je niet alle weekenden mee natuurlijk. Het geeft aan dat Noordpool ook aan haar trouwe supporters denkt want ook in de rust stond er bij de koffietafel een schaal met brood klaar voor het publiek  en konden de fans van de thuisploeg op die manier de achterstand van hun favorieten verwerken. De thuisclub stond namelijk achter tegen Engelbert en dat had men niet verwacht behalve …….  Louis Koorenhof. De ervaren coach sprak voor het duel zijn ongerustheid uit over een goede afloop uit want hij had een week eerder Engelbert met eigen ogen aan het werk gezien tegen GVAV Rapiditas en was duidelijk onder de indruk.

De woorden van de oude rot in het trainersvak kwamen helemaal waar ik mij niet over verbaasde want een wedstrijd analyseren kun je wel aan Louis overlaten. De tweede helft in Uithuizen was er een waarbij de bezoekers van de ene verbazing in de andere vielen. Er kwamen bij de drie treffers van  de eerste helft nog zeven bij en toen de kruitdampen opgetrokken waren stond de stand 4-6 op het scorebord. Een nederlaag met gevolgen werd er direct geroepen na afloop want de verwachting was dat Meeden wel van Wildervank gewonnen zou hebben. Het lot was Noordpool echter gunstig gezind want Wildervank won van Meeden zodat de schade beperkt bleef voor de voetbalvereniging dat zijn wedstrijden de komende tijd op een steeds mooier wordend complex in Uithuizen speelt. Na de wedstrijd terug naar Ezinge waar het zusje van Rob Verlinden ondertussen ook een wijs besluit had genomen door maar een middagje te gaan genieten in de tuin inplaats van karrenvrachten met modder van punt A naar B te verplaatsen. We gingen namelijk op uitdrukkelijk verzoek, en volgens mij heeft hij aandelen in de vleesindustrie, van SBS-Pietje Paulusma net als bijna iedere Nederlander barbecueën. Dat was het begin van een rustig Pasen waarbij het Voetballen, Puurvoetbalonline en de verrichtingen op eredivisielive even naar de achtergrond werden verdreven en ik moet zeggen dat is ook wel lekker …. Alhoewel…………………..