Een foto van bijna dertig jaar geleden

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Deze week kwam er op de sociale media een foto voorbij van een zaalvoetbalteam met de nodige bekende, maar voor mij ook onbekende namen. Dat zorgde voor een aantal vragen aan Klaas Bloemhoff uit Leens die de foto had geplaatst.
14917014 1067482463350651 2339980459810340239 o
 Klaas wie zijn de mannen op deze foto: ‘ Staande van links naar rechts: Ad Schepenaar, Piet Smit, Jaap Reiding Ben Trof, Arjen Fledderman. Zittend van links naar rechts: Bertus Bolhuis, Dickie Alberts, Klaas Bloemhoff en Roel Torringa.

Dit was een zaalvoetbalteam van FC LEO: ‘Nee dit was een zaalvoetbalteam vanuit de sporthal in Leens. We speelden op een paar zondagen een competitie met ploegen uit de stad Groningen en o.a. Noordpool, waar Roelf van der Land( die nog voor Veendam heeft gespeeld) toen in speelde. Ik weet nog dat er toen om geldprijzen werd gespeeld en wij als winnaar uit de bus kwamen.

Hoelang is het geleden Klaas: ‘ Ik denk toch wel een kleine dertig jaar. En het heeft ook niet heel erg lang geduurd want het veldvoetbal mocht er geen hinder van ondervinden. En daarnaast vertrok Ben Trof op een gegeven moment als uitbater van de Sporthal. Ben regelde de teams en ook het prijzengeld en toen hij vertrok was het eigenlijk einde verhaal. “

Ik moet eerlijk zeggen dat ik een viertal  die op de foto staan echt ken. Zo weet ik dat Ad ( ‘Adje’)Schepenaar jarenlang in het eerste elftal van FC LEO heeft gespeeld. De voetballer staand helemaal rechts op de foto is Arjen Fledderman de huidige voorzitter van FC LEO en ook jarenlang spelend voor het eerste elftal van de Leensters. Zittend helemaal links is Bertus Bolhuis die ik ken als keeper van Adorp en later vrijwilliger binnen FC LEO. En derde van links is Klaas zelf die nu binnen FC LEO actief is als kantinemedewerker.